Wpis z mikrobloga

Tyle lat marzeń, nadziei, edukacji i wyrzeczeń tylko po to, żeby dać się zamknąć jak zwierzę hodowlane. 10 lat w tym samym biurze, na tym samym fotelu pijąc lurę z tego samego kubka. Po dzieciństwie życie zasadniczo mogłoby nie istnieć, to jest jakaś kara od losu, że człowiek dorasta i jak już ma trochę pieniędzy na realizację dziecięcych marzeń, to w sumie nic nie smakuje już tak samo jak dawniej. I tak człowiek siedzi i czeka. Nie wiadomo na co, albo wiadomo.

#pracbaza #przegryw #chuopskiezycie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 26
@Mariusz_Datecki: nie znasz synku jeszcze tego uczucia najwidoczniej. Tej świadomości nie masz, że jak miałeś dobre dzieciństwo, to już nic lepszego na ciebie nie czeka. Słońce już nie świeci tak samo, nie mów że tego nie widzisz.
  • Odpowiedz
@disinherited: idziesz do pracy, po pracy żadnych zadań tylko browarek przy konsoli z ziomkami, co weekend melanż i nowa d------a na kwadrat i co tu niby jest gorsze niż szkoła, rodzice wszystkiego zabraniają, czasem się uda w weekend wyskoczyć a tak w tygodniu to lekcje odrobić i spac
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki: jak uczciwie pracujesz w pracy to po robocie jesteś już umiarkowanie zmęczony i g---o będziesz robił, a weekendy to czas na regeneracje a nie imprezowanie. zgadzam się z opem dorosłość to jest chojnia, chociaż dzieciństwo dużo lepsze nie jest
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki: powitamy kolege na tagu za pare lat( ͡° ͜ʖ ͡°) ale bedziesz mial zderzenie z rzeczywistoscia. Nawet jezeli jestes synem Kulczyka to priorytety w zyciu sie zmieniaja. Jesli uda ci sie zachowac te mlodziencza radosc i naiwnosc to mozesz sobie pogratulowac. Ja staram sie najlalepiej wykorzystywac swoj czas wolny realizujac pasje no ale mi to nie wychodzi. Nie da sie półgębkiem byc w pracy i
  • Odpowiedz
idziesz do pracy, po pracy żadnych zadań tylko browarek przy konsoli z ziomkami

@Mariusz_Datecki: xDDD
Kończysz pracę o 16, w domu jesteś 16:40
O 17 zaczynasz robić obiad, o 18 kończysz go jeść, naczynia pranie sprzątanie o 19 jesteś wolny i masz całe 3 godziny dla siebie, jeżeli chcesz zachować 8h snu.

Nie mówiąc już o tym, że zaraz po szkole to wyladujesz na dwubrygadówce i co drugi tydzień będziesz
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki: ale to nawet nie jest kwestia zadowolenia. Ja nie moge powiedziec bym byl jakos szczegolnie niezadowolony. Po prostu oczekiwania a rzeczywistosc to sa dwie rozne rzeczy. Bywalem bardziej pesymistyczny jak dotad nic sie nie spełniło. Po prostu zycie wyglada troche inaczej niz sie tego oczekiwalo i czlowiek sie albo z tym godzi akceptuje to i dorasta do tego i jest zadowolony albo nie i sie meczy z codziennością. Ja
  • Odpowiedz
Kończysz pracę o 16, w domu jesteś 16:40

O 17 zaczynasz robić obiad, o 18 kończysz go jeść, naczynia pranie sprzątanie o 19 jesteś wolny i masz całe 3 godziny dla siebie, jeżeli chcesz zachować 8h snu.

Nie mówiąc już o tym, że zaraz po szkole to wyladujesz na dwubrygadówce i co drugi tydzień będziesz wracał do domu o 23 xD

@Kajtosz: codziennie robisz pranie i obiad xD? Dlatego praca
  • Odpowiedz