Aktywne Wpisy

Krupier +82
W Szczecinie zamontowano na drodze rowerowej coś w rodzaju progów zwalniających. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zamontowano je w miejscu, w którym rowerzyści mają pierwszeństwo. XD
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
źródło: 2025-11-15_176323686310
Pobierz
Co byście doradzili.
-Kupić małe mieszkanie w Krakowie (ok.30m²). Mam w Krakowie kilku znajomych i niedaleko rodzinę.
-Kupić średnie mieszkanie na Śląsku (+50m²). W Katowicach albo innym mieście. Nie znam tam nikogo. Na Śląsku jest więcej firm w mojej branży i lepsze stawki.
#nieruchomosci #krakow #katowice #slask
-Kupić małe mieszkanie w Krakowie (ok.30m²). Mam w Krakowie kilku znajomych i niedaleko rodzinę.
-Kupić średnie mieszkanie na Śląsku (+50m²). W Katowicach albo innym mieście. Nie znam tam nikogo. Na Śląsku jest więcej firm w mojej branży i lepsze stawki.
#nieruchomosci #krakow #katowice #slask
Co byście wybrali?
- Kraków 21.2% (140)
- Śląsk 78.8% (519)

W artykule zelenski nazywa nas przyjaciolmi i daje do zrozumienia gotowosc do pomocy z zestrzeliwaniem dronow.
"Zełenski mówił o sytuacji obronnej Ukrainy i porównywał ją do zdolności innych państw, które również wspierają Ukrainę w jej wojnie z Rosją. Podkreślił, że Ukraina, mimo ogromnych trudności, jest w stanie obronić się przed atakami Rosji, zwłaszcza dzięki pomocy zewnętrznej (np. szkoleniom i dostawom broni). W kontekście swojego komentarza o Polsce mówił, że Polska i inne kraje nie znajdują się w stanie wojny, więc nie mają tej samej gotowości na zmasowane ataki, jak Ukraina.
Co miał na myśli?
Porównanie zdolności obronnych: Zełenski mówił o obronie przed atakami powietrznymi (np. dronami) i rakietowymi, porównując to do sytuacji w Polsce, która nie jest w stanie wojny. Podkreślił, że Polska, mimo jej pomocy Ukrainie, nie jest przygotowana na podobne zagrożenia, ponieważ nie prowadzi działań wojennych na swoim terytorium.
Duma z obrony: Zełenski chciał pokazać, że Ukraina pomimo kryzysu militarnego jest w stanie zniszczyć dużą liczbę dronów i broni, co pokazuje siłę ukraińskiej armii, wspieranej przez Zachód, w tym przez Polskę.
Nie chodziło o groźbę: Słowa Zełenskiego nie miały na celu straszenia Polaków. Były raczej próbą wyjaśnienia trudnej sytuacji Ukrainy i przypomnienia, że Ukraina nie jest w stanie liczyć tylko na pomoc, ale musi sama bronić swojej suwerenności i terytorium."
#wojna
#ukraina
#rosja
#usa
źródło: dhfdfhdhfdhfdhffh
Pobierzpo prostu to jest niemozliwe ze Polska by dala sobie rade bez mobilnych