Wpis z mikrobloga

@k888 jak to karma ma być dobrej jakości? Psia kupa musi być biała, bogata w wapń jak to drzewiej to było, by dzieciaki mogły się bawić "kredą".
  • Odpowiedz
@Olsea: wydaje mi się że to po prostu masa zakrzywia czasoprzestrzeń i dlatego fotel na zdjęciu wydaje się zaokrąglony
  • Odpowiedz
@growing3902 w swoim życiu adoptowałem psa i dwa koty, nie wiem dlaczego chciałbyś je z miejsca usypiać. Normalne zwierzęta. Może po roku bez adopcji, jak już raczej nie ma nadziei
  • Odpowiedz
@k888 w sumie to dostali syf, bo tego nie powinno się podawać dla psów xD
Tylko kilka karm ciut lepszej jakości.
Wiele psów w schronisku są schorowane, i raczej tego syfu nie mogą jeść. A zazwyczaj schronisko ma lepszą karmę
  • Odpowiedz
@fraciu: obrońcy prawnych zwierząt traktują je lepiej niż napotkanych ludzi. Dlatego. To są ludzie którzy starszej pani odbiorą pieska, bo nie stać się na odrobinkę lepszą karmę.
  • Odpowiedz
człowiek może żreć największy syf, od którego organizm źle funkcjonuje, piesek może jeść tylko karmę najwyższej jakości bo go będzie brzuszek bolał czego nie rozumiesz?

@WielkiNos: Już cię raz skonfrontowałem jak wypisywałeś chłopskorozumowe bzdury o karmie, to aż skasowałeś wpis, bo odwagi zabrało, żeby przyznać się do błędu albo podjąć dyskusję. Miałem wtedy nadzieję, że chociaż dotarło do głowy, że tania karma w schroniskach jedynie generuje koszty weterynaryjne, bo psy
  • Odpowiedz
@k888: wiele schronisk tego żarcia nie da psom, bo jest śmieciowe, na stronach schronisk możesz o tym poczytać. Pierwsza z brzegu strona https://schronisko.pila.pl/pytania_i_odpowiedzi "16. Co dzieje się z karmą tzw. „marketową”, jeśli taka trafia do schroniska?"

Wyobraź sobie że masz 250 psów, zajmuje się nimi 5 osób i nagle wszystkie mają rozwolnienie, alergie do tego sprawiasz że będą za kilka lat bardziej schorowane, a przez to że gówniane marketowe jedzenie
  • Odpowiedz
To są źli ludzie

@growing3902: Czy ty się właśnie zesrałeś oceniając suwerenną decyzję obcych ludzi? xD

Skończ się zielonko, szkoda zasobów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@growing3902: to Ty zabłysnąłeś pomysłem, ja odpowiedziałem Tobie dostosowując poziom i ciągnąc Twój genialny pomysł dalej. Wszystkie Twoje argumenty nadal pasują, po prostu gatunek inny, dzięki temu można jeszcze więcej zaoszczędzić i sprawić świat lepszym.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: No to zdecyduj się czy pchasz narrację "karma to karma, pieski zjedzą i się obliżą", czy "dobrze że jest c-----a, bo zdechną i będzie spokój".

Psy żrą gówna i zużyte tampony, a ten mi będzie robił wykład o wrażliwości ich organizmów

Festiwal chłopskiego rozumu trwa w najlepsze. Co to znaczy "psy żrą"? Dieta jakiegoś psa składa się z gówna i zużytych tamponów? Czy może incydentalnie jakiś pies zje g---o
  • Odpowiedz