Wpis z mikrobloga

Przyznaję, że jak widzę konta porejestrowane po 2022 roku których 90% wypowiedzi dotyczy: "ratunku, co ja zrobię, Polska taka słaba, to nie moja wojna, Rosja chce dobrze, przegramy, ukry niedobre, znowu rząd zawiódł" etc. - to mi się zapala natychmiast czerwona lampka.
Dużo bezpieczniej zaszufladkować to jako "propaganda rosyjska" nawet jeżeli to jest tylko idiota.
  • Odpowiedz
@gorzki99 @bialy100k A o co toczy się wojna na ukrainie? Przypomnisz? Czy nie przypadkiem o to, ze ukraina chciała koniecznie do NATO? Putin to jasno wtedy określił ale Ukraina uznała, że lepiej iść na zwarcie i co mają po 3 la ch? Rozwalony kraj, setki zabitych i kaleków a Trump już z góry powiedział, że o NATO może w tej chwili zapomnieć jeśli ma dojść do podpisania pokoju. No zajebisty
  • Odpowiedz
Czy nie przypadkiem o to, ze ukraina chciała koniecznie do NATO? Putin to jasno wtedy określił

@amelinowa: Aha.

jak my okreslimy ze chcemy do czegos co sie fjutinowi nie spodoba to ma pelne prawo nas zaatakowac bo mu sie to nie
  • Odpowiedz
@gorzki99:

jak my okreslimy ze chcemy do czegos co sie fjutinowi nie spodoba to ma pelne prawo nas zaatakowac bo mu sie to nie podoba?

Przepraszam a jak na nas spadły drony to kto za nas decydował co zrobić? Czy nie przypadkiem Trump? A gdy spadły w Przewodwie to Biden? - suwereny kraj xD Serio w to wierzysz? USA i Ruski są mocarstwami i to oni decydują co dzieje się
  • Odpowiedz
Czy nie przypadkiem o to, ze ukraina chciała koniecznie do NATO? Putin to jasno wtedy określił ale Ukraina uznała, że lepiej iść na zwarcie i co mają po 3 la ch?

@amelinowa: Nie. Wojna o to że Putin chce odbudować Związek Radziecki. Sam przyznał w początkach swojej kadencji że jego upadek to była katastrofa.
  • Odpowiedz
@sylwke3100:

Nie. Wojna o to że Putin chce odbudować Związek Radziecki. Sam przyznał w początkach swojej kadencji że jego upadek to była katastrofa.

Tak to tłumaczą nasi ale ile w tym prawdy a ile propagandy? Faktem jest, że to NATO chciało się rozszerzać na wschód a nie odwrotnie. A co jeśli w 2022 ukraina powiedziała, że razie rezygnuje z wstąpienia do NATO? Wtedy byśmy faktycznie się przekonali.

Przypominam, że Putin
  • Odpowiedz
co jeśli w 2022 ukraina powiedziała, że razie rezygnuje z wstąpienia do NATO? Wtedy byśmy faktycznie się przekonali.

@amelinowa: No to co Putin oddałby atom albo Krym czy D----s? Przypominam że rok 2022 nie ma żadnego znaczenia bo problem zaczął się w 2014 kiedy Rosja zaczęła tracić Ukrainę więc wysłali ludzików z Moskwy do zrobienia porządku i dzięki temu zdobyli Krym i r-------i D----s...

Przypominam, że Putin rządzi tam od lat -
  • Odpowiedz
Putin to jasno wtedy określił

@amelinowa: Nie za bardzo się nam podoba to, że Putin ma mieć prawo do określania co INNE KRAJE niż Rosja mają U SIEBIE robić.

Nam się np. nie podoba to, że w Królewcu tuż przy naszej granicy stoją rakiety wycelowane w Polskę. Albo to, że zakłóca stamtąd sygnał GPS - tak w Gdańsku jaki i prawdopodobnie w samolocie naczelnej Guwernantki Urszuli (von der Leyen) podczas
  • Odpowiedz
@sylwke3100:

Przypominam że rok 2022 nie ma żadnego znaczenia bo problem zaczął się w 2014 kiedy Rosja zaczęła tracić Ukrainę więc wysłali ludzików

No ale przecież o tym samym mówię. Wtedy cała akcja zaczęła się bo ukraina pogoniła pro ruskiego prezydenta i chciała wstąpić UE i NATO. Gdy my wstępowaliśmy do NATO tak samo Wałęsa musiał najpierw upić Jelcyna czytaj ruski musiały się na to zgodzić a w tym przypadki
  • Odpowiedz
Gdy my wstępowaliśmy do NATO tak samo Wałęsa musiał najpierw upić Jelcyna czytaj ruski musiały się na to zgodzić

@amelinowa: Ale i tak później nie była z tego faktu zadowolona. Po drugie dlaczego w obecnych czasach NIEPODLEGŁYCH państw ktoś ma obowiązek PYTAĆ czy deklarować coś Rosji? I to w przypadku kiedy nie jest pod ich skrzydłami? Naprawdę śmierdzi tu typową sowiecką narracja.

Przecież wypuścił w ubiegłym tygodniu a dzisiaj chyba kolejnych
  • Odpowiedz
@bialy100k

"ratunku, co ja zrobię, Polska taka słaba, to nie moja wojna, przegramy, ukry niedobre, znowu rząd zawiódł" etc. - to mi się zapala natychmiast czerwona lampka.

Tzn. na słowa prawdy zapala Ci się lampka? Proponuję wyjść z bańki propagandowej, w której najwyraźniej żyjesz:)
  • Odpowiedz
@bialy100k:

Również nie podoba mi się wysyłanie "uchodźców" z Syrii importowanych samolotami rejsowymi na Białoruś i naszą granicę.

Reklamację kieruj do Radosława Sikorskiego, bo kiedy Łukaszenka w lipcu wzywał nas do "unormowania sytuacji na granicy" to ten odpowiedział, że "z dyktatorem się nie dyskutuje" (patrz załącznik).

Albo to, że zakłóca stamtąd
amelinowa - @bialy100k: 
Również nie podoba mi się wysyłanie "uchodźców" z Syrii impo...

źródło: sss

Pobierz
  • Odpowiedz
@Stogies: Rosja zawsze była i zawsze będzie naszym wrogiem. Jeśli myślisz inaczej to albo jesteś głupi albo naiwny.
Zawsze gdy czytam jakieś wpisy Polaków popierających Rosję i jej działania zastanawiam się czym wam się na prawdę wydaje, że gdyby stało się tak, że Rosja przejęłaby terytorium Polski to za te popieranie jej w internecie zostaniecie potraktowani jakoś ulgowo?
Nikt nie będzie tego sprawdzał, traficie do obozów albo pod ścianę (zakładając,
  • Odpowiedz
@sylwke3100:

Po drugie dlaczego w obecnych czasach NIEPODLEGŁYCH państw ktoś ma obowiązek PYTAĆ czy deklarować coś Rosji? I to w przypadku kiedy nie jest pod ich skrzydłami? Naprawdę śmierdzi tu typową sowiecką narracja.

No i padł koronny argument: "Ukraina to suwerenny kraj i ma prawo decydować" - zgoda. Tylko przypomnij kto decyzuje u nas jaka ma być reakcja jak np. w przypadku dronów które spadły - czy nie przypadkiem Trump? A
  • Odpowiedz
@LuznaPusi:

tak jak od dawna przeważnie nie zgadzam się z tym co piszesz jak mi wpadnie w oko, ale podoba mi się jak jedziesz z onucami xd

A Ty tam do garów idź zobacz, czy przypadkiem pomidorowa się nie przypala (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@Rosh:

Zawsze gdy czytam jakieś wpisy Polaków popierających Rosję i jej działania zastanawiam się czym wam się na prawdę wydaje, że gdyby stało się tak, że Rosja przejęłaby terytorium Polski to za te popieranie jej w internecie zostaniecie potraktowani jakoś ulgowo?

Zawsze jak czytam wpisy polaków dążących do wojny z Ruskimi bez określenia się jaki cel chcą osiągąć to zastanawiam się czy to oni są normalni, zmanipulowani propagandą czy też są
  • Odpowiedz