Wpis z mikrobloga

13 064,40 - 5,04 - 9,02 - 16,01 - 8,03 - 8,01 - 13,23 = 13 005,06

Czołem Mircy 🏃‍♂️
Parę zaległych biegów z września + mały update sprzętowy.

Moje cumulusy dokonały żywota, więc trzeba było kupić nowe kapcie.
No i tak przypadkiem wyszło, że kupiłem dwie pary ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

W niedzielę dziewiczy bieg w Brooks Hyperion 3. Bardzo przyjemny but. Bardziej dopasowany niż cumulusy, ale nie przeszkadza ani nie uciska. Co prawda podeszwa trochę wymusza bieg ze śródstopia, co najbardziej odczuły łydki, ale nie było to jakoś mocno uciążliwe.
Trzeba się będzie przyzwyczaić i otrzaskać z takim sposobem biegania. Trochę się cykam, bo jakiś czas temu mocno poniosła mnie fantazja i kupiłem buty z karbonem (trzeba było błyszczeć w biegu o puchar sołtysa ( ͡° ͜ʖ ͡°). Skończyło się miesięczną pauzą przez kontuzję przywodziciela.

A dziś odbieram Cliftony dziesiąte. Ciekaw jestem jak sprawdzą się na dłuższym wybieganiu. Znajomi chwalą ten model, a ja się nadal zastanawiam czy to dobry wybór.

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem

Skrypt | Statystyki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kartofel_mocy: To na długie wybiegania powinny być OK. Miałem Cliftony 9 i były spoko, ale mi się mega gotowały stopy (testowałem na jesieni) więc musiałem się ich pozbyć. W Cliftonach 10 podobno poprawili wentylację.
  • Odpowiedz
@randall: Czy poprawili wentylację? W jednej recenzji piszą, że tak. W drugiej piszą, że nie. ¯\(ツ)/¯
Zobaczę sam. Miałem dziś lecieć interwały 6x400 ale może zrobię sobie luźne bieganko w nowym bucie ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
@kartofel_mocy: Widzę, że przechodzisz ze skrajności w skrajność :) Cliftony są przeznaczone pod spokojne klepanie kilometrów, a nie interwały (pytanie w jakim tempie chcesz robić te interwały?).

Karbonami z kolei jak sam zauważyłeś łatwo można sobie zrobić krzywdę. Ja karbony sobie odpuściłem bo jestem po prostu za wolny :)
  • Odpowiedz
@randall: ale ja nie napisałem, że będę robił interwały w cliftonach. Tylko, że może zmienię plan na dziś, żeby polatać w nowym obuwiu :)

Na karbony to i ja jestem za wolny, aczkolwiek czuć było jak pchają do przodu.
  • Odpowiedz
@randall jednak wentylacja jest taka sobie.
Zrobiłem dziś 6km (lewy przywodziciel klęknął i musiałem przerwać bieganie) a moje obserwacje są takie:
- jest miękko.
- chuop z szeroką stopą ma nieco mało miejsca
- świetnie się trzymają wilgotnego asfaltu
- jest miękko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz