Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #it #pracait

Jak tam praca? Zajmujecie się czymś ciekawym czy klepiecie crudy? Koledzy opowiadają mi jak kontraktornie traktują ich jak mięso w sklepie i przerzucają z jednego miejsca na drugie bez powodu. Popracują miesiąc u jednego klienta, a później zupełnie bez powodu idą do innego. Niektóre firmy są straszne.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce: popracujesz troche to może będziesz ogarniał

na UoP traktują cię jak człowieka
na b2b jak śmiecia totalnego

to nawet juniorzy szybko się uczą że traktują cię tak jak sobie wybierzesz w formie umowy
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: to jeszcze sie nie nauczyłeś? Widocznie słaby jesteś obserwator

możesz zrobić ankiete na tagu to ci ludzie wytłumaczą

ew zapytaj sie eksperta @Ksiega_dusz

jego tak na b2b zeszmacili że az miał problemy zdrowotne, a teraz na UoP odzył chłop
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: 1 B2B na 10 normalne a 9 na 10 takie że dostajesz dosłownie sraczki, więc uważaj

zwłaszcza że ty się chwaliłes że jestes jakimś tam menago teraz co bedzie zarządzął 30+ osobami? To chłopie, jeszcze nie wiesz jak bardzo masz p--------e, wystarczy że się nie wyrobicie w deadline

Ja ci szczerze życie wszystkiego najlepszego i oby cie nie zeszmacili, bo o ile senior dev szeregowy tylko wykonuje polecenia więc
  • Odpowiedz
@JamesJoyce Zależy kto jakie ma podejście do pracy, mój były team lead też twierdził że jest luz i jest fajnie a żył sprawami tej firmy 24/7 i zasuwał od 8 rano do 16 bez przerwy żadnej + często nadgodziny. Wg niego było fajnie bo go wszyscy chwalili.
  • Odpowiedz