Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PoduszkaDoSiedzenia69: chłopie przecież lekką ręką ze 30% kolesi w wieku 20-30 lat to incele. myślisz, że to w ogóle nie ma wpływu na dzietność? to olbrzymia część społeczeństwa. nawet jeśli mniej niż połowa z tej grupy by chciała mieć dzieci to i tak jest to duża ilość.
druga sprawa to też mentalność ludzi. nikt nic nie chce poświęcić dla innych. poziom życia musi dorównywać znajomym z instagrama, a najlepiej przewyższać.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: już nie zapominając o tym że w Polsce faceci też mają w dupie płodzenie dzieci a mówi się głównie o kobietach :3 w Polsce żaden facet nie chce dzieci tylko co najwyżej się zgadza jak mu kobieta mionczy
W Polsce co złego to zawsze wina kobiety a nie wcale faceta co nie chce mieć dzieci albo się łaskawie na nie zgadza jak kobita wszystko koło nich zrobi
Chłopy tylko
  • Odpowiedz
@malachit9 taak i ma sprowadzić same młode, ładne i dupiaste, które chętnie będą wiązać się z Mariuszkiem z zakładu skręcającego pralki, albo pomagać na roli Bogdanowi.
Niech od razu paszporty dziewczynom zabierają żeby nie uciekły na zachód.
  • Odpowiedz
@sidhellfire: plus mnie dziwi to gadanie polka to polka tamto a w krajach latino zdrady obu płci to chleb powszedni albo gorący latino temperament gdzie taka latina cię leje patelnia bo powiedziałeś czesc własnej matce
Ja mam kolegę który w Polsce mieszka koło pary latynoska polak i codziennie słychac jej darcie plus ostatnio wywaliła telewizor z okna podczas kłótni ( o dziwo dzieci też nie mają )
Jak nie masz
  • Odpowiedz
@malachit9:

Polacy nie są w stanie znaleźć sobie partnerki z którą mogą sobie urodzić dzieci

Meanwhile - przeciętne wynagrodzenie 6k brutto -> ~4,5 netto z czego 90% idzie na opłaty i srednia cena mieszkania ~10k/m2. To wszystko z-----------c w pracy jak RoboCop i nie mając czasu na nic.
Ja rozumiem że hipergamia jest sporym problemem ale gdzie przepraszam te dzieci mają powstawać? Na pokojach z randomami? Nawet wynajmując pokój większość
  • Odpowiedz
@jamajskikanion: bo Polacy myślą że problemem polski są te wstrętne roszczeniowe polki a nie wcale niskie wynagrodzenia polski B-C , brak mieszkań oraz jechanie po samotnych matkach nawet jak to ojciec przestaje się bawic w rodzinę i ma w dupie płacenie na dzieci
A jak już zrobisz te dzieci w biednej rodzinie to cię wyzwia od patologii biedaków i nasla pomoc społeczna
Plus ulubione gadanie Polaków "skoro nie macie pieniedzy
  • Odpowiedz
@malachit9: polski rząd woli zgonic winę na kobiety że są takie rozbestwione zamiast przyznać że są ludzie co mają 10 domów a są ludzie co ich nie stać nawet na małe mieszkanie i później co te biedne dzieci będą jechane od choloty przez te bogate
Ludzie się zaczęli buntować na nierówność społeczna
  • Odpowiedz
@bigos555 Dzieci rodzą się w szpitalach, a później w mieszkaniach swoich rodziców spędzają najbliższe kilkanaście lub kilkadziesiąt lat życia. Obecnie na obsranych wsiach nie ma pracy, w powiatowych też często nie ma. Jest ona w miastach na prawach powiatu i w wojewódzkich, a często warunkiem koniecznym żeby tam pracować jest przeprowadzka. Mieszkania i rynek pracy są głównymi przyczynami braku dzieci, w mniejszym stopniu zmiany kulturowe (kiedyś opłacało się mieć dzieci z
  • Odpowiedz
@Linnior88: A o Polsce B i C to ja już nawet nie wspominam bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak tam ktokolwiek może sobie pozwolić na dziecko. Sam jestem z powiatowego, srednia wynagrodzenia to pewnie w okolicy minimalnej plus 200. Do tego jakość tej pracy i stabilność to jest jakaś tragedia. Praca w sklepie z śrubkami albo urzędzie za 5500brutto urasta do miary strategicznej posady które potrafią być bronione przez
  • Odpowiedz
@JuzNieBedePodrywalMirabelek:

chłopie przecież lekką ręką ze 30% kolesi w wieku 20-30 lat to incele

I gdybym był kobietą to też wolałbym być sam niż z tymi osobami. I tu nie chodzi o wygląd, bo wiele z tych inceli wygląda lub mogłoby wyglądać dobrze lub chociaż przeciętnie, a o ich toksyczność i autodestrukcyjne zachowania, którymi zarażają otoczenie. Jeśli masz ujemną charyzmę i nie podejmujesz żadnych kroków w zmienieniu tego to pozostaje tylko
  • Odpowiedz
@JuzNieBedePodrywalMirabelek Dzieci nie planujemy z powodów ekonomicznych, a nawet jeśli kiedyś byśmy się zdecydowali to byłaby to adopcja, jeśli tak bardzo interesuje cię moje osobiste życie.

nie wszystko jest czarno białe

Dosłownie o tym jest cały mój wpis, ale brawo za obserwacje. Jak będziesz miał więcej takich to może uda ci się dostrzec, że to co ci się wyświetla na instagramie nie odzwierciedla rzeczywistości. Miłego dzionka życzę ;)
  • Odpowiedz
Dzieci nie planujemy z powodów ekonomicznych

@PoduszkaDoSiedzenia69: nie no ziomuś skoro wybrnąłeś z tak bardzo beznadziejnej sytuacji sytuacji życiowej jaką miałeś i udało ci się znaleźć dobrą kobietę to z kasą myślę, że też nie będziesz miał problemów :) widać, że masz łeb na karku. konkret wykopek a nie jakieś incele toksyczne :) życzę powodzenia w budowaniu dobrobytu, miłego dzionka dla ciebie i twojej partnerki. bez odbioru :)
  • Odpowiedz
mieszkaniach

@PoduszkaDoSiedzenia69: Dzieci nie rodziły się nigdy w mieszkaniach. W mieszkaniach nie było nigdy zastępowalności pokoleniowej. Dzieci rodziły się w obsranych wiejskich chatach, rodzone przez babę bez antykoncepcji. To wieś była rezerwuarem demograficznym dla miasta, wieś która zniknęła. Ludzie mają najwięcej mieszkań w historii i najmniej dzieci. Mieszkania i miasta równa się zapaść demograficzna.
  • Odpowiedz
@JuzNieBedePodrywalMirabelek:
Nie. Wątpię żebym miał kiedykolwiek dobrą sytuację finansową, tak jak większość z nas, ale wspomniałem o potencjalnej adopcji w przyszłości jeśli bym jednak w swojej ocenie się pomylił. A cynizm kompletnie niepotrzebny i widać, że towarzyszy ci mechanizm wyparcia przy podaniu przykładu, że istnieją kobiety, które nie szukają partnera wyglądającego jak David Hasselhof w młodości.

masz łeb na karku

Nie mam, tak jak praktycznie wszyscy z nas ;) Są
  • Odpowiedz