Aktywne Wpisy

mirko_anonim +48
✨️ Dlaczego nie mamy dzieci? Refleksje 39-latka Ⓘ
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny

masternodeBTC +197
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie

@malachit9: te same młode dziewczyny, które w swoich krajach też nie mają dzieci?
druga sprawa to też mentalność ludzi. nikt nic nie chce poświęcić dla innych. poziom życia musi dorównywać znajomym z instagrama, a najlepiej przewyższać.
W Polsce co złego to zawsze wina kobiety a nie wcale faceta co nie chce mieć dzieci albo się łaskawie na nie zgadza jak kobita wszystko koło nich zrobi
Chłopy tylko
Niech od razu paszporty dziewczynom zabierają żeby nie uciekły na zachód.
Ja mam kolegę który w Polsce mieszka koło pary latynoska polak i codziennie słychac jej darcie plus ostatnio wywaliła telewizor z okna podczas kłótni ( o dziwo dzieci też nie mają )
Jak nie masz
Meanwhile - przeciętne wynagrodzenie 6k brutto -> ~4,5 netto z czego 90% idzie na opłaty i srednia cena mieszkania ~10k/m2. To wszystko z-----------c w pracy jak RoboCop i nie mając czasu na nic.
Ja rozumiem że hipergamia jest sporym problemem ale gdzie przepraszam te dzieci mają powstawać? Na pokojach z randomami? Nawet wynajmując pokój większość
A jak już zrobisz te dzieci w biednej rodzinie to cię wyzwia od patologii biedaków i nasla pomoc społeczna
Plus ulubione gadanie Polaków "skoro nie macie pieniedzy
Ludzie się zaczęli buntować na nierówność społeczna
źródło: wisevoter-philippines-iq
PobierzI gdybym był kobietą to też wolałbym być sam niż z tymi osobami. I tu nie chodzi o wygląd, bo wiele z tych inceli wygląda lub mogłoby wyglądać dobrze lub chociaż przeciętnie, a o ich toksyczność i autodestrukcyjne zachowania, którymi zarażają otoczenie. Jeśli masz ujemną charyzmę i nie podejmujesz żadnych kroków w zmienieniu tego to pozostaje tylko
Dosłownie o tym jest cały mój wpis, ale brawo za obserwacje. Jak będziesz miał więcej takich to może uda ci się dostrzec, że to co ci się wyświetla na instagramie nie odzwierciedla rzeczywistości. Miłego dzionka życzę ;)
@PoduszkaDoSiedzenia69: nie no ziomuś skoro wybrnąłeś z tak bardzo beznadziejnej sytuacji sytuacji życiowej jaką miałeś i udało ci się znaleźć dobrą kobietę to z kasą myślę, że też nie będziesz miał problemów :) widać, że masz łeb na karku. konkret wykopek a nie jakieś incele toksyczne :) życzę powodzenia w budowaniu dobrobytu, miłego dzionka dla ciebie i twojej partnerki. bez odbioru :)
@PoduszkaDoSiedzenia69: Dzieci nie rodziły się nigdy w mieszkaniach. W mieszkaniach nie było nigdy zastępowalności pokoleniowej. Dzieci rodziły się w obsranych wiejskich chatach, rodzone przez babę bez antykoncepcji. To wieś była rezerwuarem demograficznym dla miasta, wieś która zniknęła. Ludzie mają najwięcej mieszkań w historii i najmniej dzieci. Mieszkania i miasta równa się zapaść demograficzna.
Nie. Wątpię żebym miał kiedykolwiek dobrą sytuację finansową, tak jak większość z nas, ale wspomniałem o potencjalnej adopcji w przyszłości jeśli bym jednak w swojej ocenie się pomylił. A cynizm kompletnie niepotrzebny i widać, że towarzyszy ci mechanizm wyparcia przy podaniu przykładu, że istnieją kobiety, które nie szukają partnera wyglądającego jak David Hasselhof w młodości.
Nie mam, tak jak praktycznie wszyscy z nas ;) Są