Wpis z mikrobloga

Dobry wieczór :>

Poczyniłem krótki wpis o w sumie śmiesznym dziwactwie - czyli Reno Sceniku w czterobucie - link alternatywny - dość rzadkiej choć spotykanej odmianie polskiej altimy czyli renault scenika pierwszej generacji xD

Miłego wieczoru i do następnego wpisu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

#autakrokieta #samochody (xD) #motoryzacja #renault #recenzex
SonyKrokiet - Dobry wieczór :>

Poczyniłem krótki wpis o w sumie śmiesznym dziwactwie...

źródło: RENAULTScenicRX4-2005_4

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SonyKrokiet:

ciekawe czy przez te plastiki czy przez stan ogólny ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Ogólny look tego wozu jest tak nietypowy i dziwny jak wozy z filmów post apo, podwyższony van z zapasem z tyłu i plastikami dookoła, coś co kompletnie nie ma sensu w normalnych warunkach, za to w przypadku
  • Odpowiedz
@SonyKrokiet: Tak mi się teraz przypomniał filmik, pewnie z jakiegoś starego programu motoryzacyjnego. Prawdopodobnie prototyp Renault, czegoś w rodzaju minivana 4x4. Jeździł po kamienistych drogach ciągnąc za sobą przyczepkę, taką stylizowaną pod samochód. Z samochodu wysiadał "naukowiec" i z przyczepki brał jakiś sprzęt do badań. Co to mogło być?
  • Odpowiedz
  • 2
@Gieekaa: nie mam bladego pojęcia, z takich dziwnych przyczepek to kojarzę tą reklamę czy akcję promocyjną co bodajże jeździli dosłownie przyczepą - miała przezroczyste ściany czy coś takiego XD zaś z tych wyglądających jak auto to gugiel pokazuje mi takie co powstały z połówki samochodu jak picrel
SonyKrokiet - @Gieekaa: nie mam bladego pojęcia, z takich dziwnych przyczepek to koja...

źródło: obraz_2025-09-13_205844637

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@PiotrFr: generalnie francuskie wozy to są wynalazki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) ten co wrzuciłeś to wygląda jak biedawersja z niepomalowanymi zderzakami xD trochę jak ten sfotoszopowany sportowy garbus ze stalakami i czarnym zderzakiem
@Zgrywajac_twardziela bo to scenik z czterobutem, specyficzny wóz dla specyficznych ludzi XD ( ͡° ͜ʖ
SonyKrokiet - @PiotrFr: generalnie francuskie wozy to są wynalazki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ...

źródło: obraz_2025-09-13_210417807

Pobierz
  • Odpowiedz
@SonyKrokiet jeszcze taka ciekawostka. Większość właścicieli tego bolidu zdejmuje wał z prostego powodu - żeby było niższe spalanie XD

Co do elektryki, cóż... W jedynce nie było takich cyrków jak w dwójce czyli drzwi czy szyby. Bardziej był problem w komorze silnika, czyli osprzęt (wilgoć na cewkach przez wyciek oleju z dekla przez który uszczelki cewek się uszkadzały), problem z wiązką (często przez gazowników i januszowe naprawy) no i skrzynie -
  • Odpowiedz