Aktywne Wpisy
#slubodpierwszegowejrzenia do naszego... 1dlaczegoja1 - Z prostej przyczyny - widać zaburzenia podstawowych mechanizmów społecznych, których po prostu nie rozumiesz. Robisz tutaj z siebie osobę, która nie ma pojęcia czym jest manipulacja, przerzucanie winy i udawanie pokrzywdzonego. Skoro wydajesz się nie rozumieć podstawowych pojęć, to nie dziwię się, że tak wyszło w TV jak wyszło. No chyba, że chcesz nas przekierować ze strony pogardliwej, do strony współczucia Tobie (bo chory etc.).

Polasz +14
źródło: temp_file6512469443293219845
Pobierz

Mam taki problem ze starym laptopem jeszcze na Windows7, że nie widzi mojej domowej sieci WiFi. Znaczy nigdy pewnie nie widział, bo pierwszy raz od roku go odpaliłem odkąd tu mieszkam. Mam router z #play, dawne #upc, który nadaje jedną sieć 2.4Ghz i 5Ghz.
Co ciekawe, laptop widzi inne sieci sąsiadów (2.4 i 5), bez problemu łączy się z hotspotem z iPhone, łączy się też po kablu Ethernet, a mojej sieci nie widzi. Sterowniki zaktualizowane, still nothing. Próbowałem zalogować się do routera i pozmieniać jakieś kanały, ale zgodnie z moim avatarem - nie dało to nic. Zresztą ekspertem nie jestem i działałem na ślepo.
Czy to jest kwestia tego, że router jest już zbyt nowoczesny i nadaje jakimś protokołem którego stary laptop już nie widzi? Da się to jakoś ogarnąć? Jakieś inne pomysły jak go podłączyć do tej sieci?
#komputery #internet #router
Możesz spróbować kupić wpinany adapter 5g
@Rustyyyy No tego się boję, że to taki przypadek. Czy to się da jakoś sprawdzić?
Wyłączyłem też sieć na 2.4Ghz teraz - bez zmian, nie widzi nic z tego routera.
Jak rozdzielić i połączyć sieci:
1. Zaloguj się do panelu routera:
Otwórz przeglądarkę internetową i wpisz adres IP routera (zwykle 192.168.1.1 lub
Play Lacik-2.4g
Play lacik-5g
https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/1110154
(okazja dalej aktualna więc nie zwracaj uwagi na to że wygaszona)
jak będzie przeszkadzać to jakiś mały p-----k typu https://amzn.eu/d/infmau3
@kidi1 inne sieci z dziwnymi znakami w nazwach widzi.