Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x: za to podawano ci tam przykład, gdzie prawicowiec nie dość, że zastrzelił , czy zamordował w inny sposób, osoby z przeciwnej strony politycznej, w dodatku miał liste 70 innych osób do wyeliminowania, ale Ty nie słyszałeś o tym. Może dlatego, że nie były to tak "ważne" i znane osoby jak ten Kirk
  • Odpowiedz
@Al-3_x: wiesz lepiej jak był motywowany marsz na Kapitol, wiesz lepiej kto i z jakich pobudek zastrzelił Kirka, to po co wzywasz do przekonywania cię? Normalni ludzie powiedzą ci że błądzisz, ale nie będą tracić czasu na edukowanie cię. Tworzysz złożone konstrukcje logiczne z błędami w założeniach, to pytaj dowolne modele językowe gdzie się mylisz.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: prawie 100% śmiertelnych zamachów jest popełniana przez prawicowych ekstremistów, czy to biało-incelsko-katolickich ekstremistów czy islamskich (różnica jest tak naprawdę tylko kosmetyczna bo obie grupy mają podobne poglądy i motywy), zamachy lewicowców to margines, morderstwa polityczne przez lewicowców to margines. to że prawica jest dobra w robieniu z siebie ofiary i byciu głośnym bo aktualnie algorytmy im sprzyjają nie zmienia statystyk. https://www.pressreleasepoint.com/adl-data-shows-extremist-related-murders-set-increase-2025-despite-third-straight-decrease-2024?utm_source=chatgpt.com
akashi00 - @Al-3x: prawie 100% śmiertelnych zamachów jest popełniana przez prawicowyc...

źródło: IMG_6414

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@akashi00: Jeśli pytasz mnie o ostatnie 20 lat to przyznam ci racje. Jeśli chodzi o ostatnie 100 lat to niekoniecznie. Jednak nie ma to znaczenia bo znowu nie chodziło tu o zamachy tylko o retorykę dotyczącą tych zamachów. Jeśli uważasz, że teraz jest źle to powinieneś sobie wyobrazić co będzie w przyszłości gdy prawica przyjmie retorykę lewicy, że druga strona to zło absolutne,
  • Odpowiedz
@Al-3_x: no tak, tamci byli tylko politykami, a nie wielkimi influencerami, to zmienia postać rzeczy.

Prawicowcy wielokrotnie cieszyli się, że ktoś zastrzelił randomowych lewaków, co też było w twoim temacie poruszane. S---------a w klubie dla gejów, też była radość konserw(lata temu to było), więc gdyby ktoś odstrzelił znanego lewicowego influencera, który miesza się politycznie, idę o zakład, że prawactwo miało by pełne pampersy ze szcześcia.

Psssst ludzie nagrywający te tiktoki
  • Odpowiedz
  • 0
@gozer-traveler:

Prawicowcy wielokrotnie cieszyli się, że ktoś zastrzelił randomowych lewaków, co też było w twoim temacie poruszane.

Podasz jakieś źródła dotyczące rzekomego świętowania przez prawice z powodu zabicia jakiegoś lewicowca?
  • Odpowiedz
@Al-3_x: podałem ci przykłady, gdzie śmierć randomowych osób wywołała uśmiech prawactwa.
Ty podasz przykład tego lewicowego świętowania? Może na jakiejś paradzie równości? bo te tiktoki nie muszą być osoby lewicowe, po prostu przypisaliście ich do lewicy, tak jak zamachowca zanim w ogóle go znaleziono.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: powód zamieszek to nie to samo co motywacja ludzi, którzy biorą w nich udział. Rabujący sklepy po śmierci Floyda pewnie w większości nie byli motywowani chęcią wyrażenia sprzeciwu wobec brutalności policji. A jeśli chodzi o artykuł na BBC, naprawdę z poszlak w dodatku niejednoznacznych (przeczytaj cały akapit przed Meanwhile) przyklepujesz domniemanemu zabójcy bycie z antify? No prośba.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kj5s6f2dk7s54o: No możliwe jest, że w ataku na Kapitol brały udział jednostki motywowane tym, że im puszka po piwie kazała to zrobić. Nie ma to znaczenia bo cały ten wpis dotyczy retoryki.

Co do zabójcy Kirka to być może okaże się, że tak naprawdę był kosmitą. Póki co jednak dowody wskazują na to, że był lewicowcem.
  • Odpowiedz
  • 0
@gozer-traveler: Podałeś mi przykłady słów polskiej prawicy, a ja się pytałem o zagraniczną i gadałeś coś o rzekomym nawoływaniu do kamieniowania przez Kirka, ale nie przytoczyłeś dowodów na to.
  • Odpowiedz
  • 0
@Miii_Kiii: Rozsiewasz lewicowe fejki.

Meanwhile, other casings could be interpreted as sympathetic to Antifa, or the anti-fascist movement, a loose collection of far-left activists who have been active in the US over the last decade and often demonstrate against Trump policies and far-right groups.

One unfired casing had the words "Hey fascist! Catch!" and an up, right and three down arrows.
  • Odpowiedz
Hey fascist! Catch!

@Al-3_x: To jest cytat z Helldivers. Gra jest ironią na faszystów, jak Starship Troopers. Aczkolwiek, bardzo dużo faszystów, myśli, że to na serio, nie łapie ironii, i są fanbojami gry, która ich opluwa. No i jak mówię, oni uważają MAGA za faszystów. Chyba miesiąc temu ich guru Nick Fuentes oznaczył tego Kirka jako faszystę i publicznego wroga nr. 1, za to, że domagał się ujawnienia dokumentów Epsteina.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: to sobie poszukaj, ja ci teraz będe szukał komentarzy randomowych konserw cieszących się po strzelaninie w meczecie.
a co do tego rzekomego świętowania przez lewicę to gdzie ta lewica świętuje, i na jakiej podstawie twierdzisz, że osoby , które takie tiktoki nagrały, są lewicowca mi?
  • Odpowiedz