Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miii_Kiii: Aha jeszcze apropos cieszenia się. To tek Kirk mówił, że nalezy uwolnić od wszelich zarzutów zamachowca, który porąbał po głowie młotkiem męża Nancy Pelosi, który był w śpiączce przez to.
  • Odpowiedz
  • 0
@Miii_Kiii: Nic takiego nie mówił. Mówił tylko, że należy wpłacić za niego kaucje by zadać mu kilka pytań, ale ogólnie to potępił czyn.
  • Odpowiedz
  • 0
@gozer-traveler:Skąd wiadomo, że to byli lewicowcy? Część tworzyła lewicowy kontent już wcześniej, część nazywała Kirka faszystom, a część łatwo było rozpoznać po samym wyglądzie xD
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Może masz rację. Nie będę się sprzeczać. Uważam, że zarówno eliminacja Kirka, jak i zamachowca za jakiś czas (niezależnie czy był lewicowy czy prawicowy) są na plus.
  • Odpowiedz
To jest cytat z Helldivers

@Miii_Kiii
Z Helldivers jest jedynie kombinacja strzałek

Gra jest ironią na faszystów, jak Starship Troopers. Aczkolwiek, bardzo dużo faszystów, myśli, że to na serio, nie łapie ironii

W przypadku filmu Żołnierze Kosmosu ciężko żeby satyra działała skoro ludzie są przeciwstawieni morderczym robalom z kosmosu. Tak jak generalnie uważam że interpretacja twórców powinna mieć nadrzędne znaczenie, tak w niektórych dziełach jawnie spierdzielili sprawę i trzeba uznać "śmierć
  • Odpowiedz
  • 0
@gozer-traveler: Nie siedzę regularnie na tiktoku, ale widziałem klipy z niego na twitterze i nie miałem wątpliwości, że te dziewczyny z kolorowymi włosami i kolczykami w nosach mogłyby być skrajnymi konserwatystkami. Wiele wypowiedzi wychwalających śmierć Kirka widziałem też właśnie na Twitterze i osoby które to publikowały miały tęcze i zaimki bio. Raczej nie wskazuje to na konserwatyzm. Celebrowanie jego śmierci na Bluesky gdzie 90% użytkowników to lewacy też nie pozostawia
  • Odpowiedz