Wpis z mikrobloga

Siemanko, sytuacja taka że siedzę już parę miechów na L4 (jebnąłem psychicznie po 10 latach gównopracy w testowaniu gierek - ostatnie 3 lata jako "lead" typu masz więcej roboty, ale kasy więcej nie) - no i okazuje się że te 5k na rękę i home office to jednak było coś. Gównolicencjat in progress, poduczyłem się excela, jak się załapać do tego legendarnego korpo? Ni c---a mi nie idzie szukanie, nawet na staże studenckie wysyłam ale po c--j im 30 letni student bez zniżek. Jak żyć

#korposwiat #praca #pracbaza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@onepnch: w default city, ale to tak jak mówię, najwyższy pułap wypłaty gównoleada - a i jeden z niewielu projektów które zostały na home office.

Testowanie odradzam, zasiedzisz sie jak ja a c---a zarobisz, zeby bylo lepiej c---a sie tez nauczysz - na testera oprogramowania nie pojdziesz bo tam tera 1000 ukraincow na jedno miejsce a na dzien dobry masz znac 15 narzedzi do automatyzacji testow
  • Odpowiedz
  • 1
@toolonge: wiem, ale chcę coś złapać i powoli robić zmianę branży na jakąś analizę danych optymalnie, nie chcę iść na kasę bo przyjeb społeczny, na magazyn cherlak i tak to się żyje
  • Odpowiedz
@vince777: W szeroko pojętej inżynierii też sraka z pracą, jakieś oferty są ale od 2 miesięcy zero telefonów i zaproszeń nawet na rozmowę kwalifikacyjną.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sakaton: kuuurwa dramat to jest, a końca nie widać XD chyba kurs na spawarę zrobię, zawsze Bawarię chciałem zobaczyć to zawinę w tamtym kierunku XDDDD
  • Odpowiedz
ale po c--j im 30 letni student bez zniżek. Jak żyć

@vince777: No w tym momencie 30 latek bez doświadczenia w wyuczony zawodzie to gorzej niż 20 latek trakcie gowno studiów na gowno uczelni, bo nie muszą za niego ZUSu płacić, a że więcej zarabia to lepiej prace sobie ceni.
  • Odpowiedz