Aktywne Wpisy
Cozwykopem +30

Lolenson1888 +214
Nawiązując do tego wczorajszego wpisu, gdzie wywiązała się ciekawa dyskusja o tym, że Robert Makłowicz prywatnie nie jest wcale taki sympatyczny jak w mediach - jakie macie prywatne doświadczenia z polskimi celebrytami? xD U mnie tak:
1) Krzysztof Ibisz - miałem przyjemność zamienić słowo po koncercie w Radomiu, gdzie był konferansjerem. Po prostu mega gość, chyba moja ulubiona postać z kolorowych gazet
2) Kuba Wojewódzki - spotkany na stacji benzynowej. Szok,
1) Krzysztof Ibisz - miałem przyjemność zamienić słowo po koncercie w Radomiu, gdzie był konferansjerem. Po prostu mega gość, chyba moja ulubiona postać z kolorowych gazet
2) Kuba Wojewódzki - spotkany na stacji benzynowej. Szok,
źródło: FE64B69E-9077-4BD6-8308-8072DDE8BF81
Pobierz

Zgadza się, powiedział. Ale co dokładnie powiedział?
link
We wczorajszym komunikacie na tłiterze minister napisał:
link
No jakby to delikatnie powiedzieć, kontekst jest ciut inny. Ale ja musiałem znaleźć wywiad litewskiego ministra, przesłuchać go, sprawdzić i przeczytać oficjalne komunikaty litewskiego MSZ. W tym czasie parosekundowe nagranie (Mo)Skalika nabiło pewnie tysiące wyświetleń na tiktoku. I tak właśnie kacap kręci korbą.
Btw, dziś we wspólnym komunikacie ministrów SZ Trójkąta Lubelskiego (Polska, Litwa, Ukraina) padły słowa:
link
#drony #ukraina #rosja #wojna #ruskapropaganda #bekazkonfederacji #polskieonuce #polityka
Dobre.
W kampanii dezinformacji to jest tak, że kłamstwo obiegnie świat 3x zanim prawda buty założy.
Nie oglądam żadnych prawicowych mediów, ale za ciosem lub strzałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) przeanalizowałem debatę Charlie Kirka vs studenci Cambrige.
Szacowny prawicowy influencer niemalże w każdym temacie kłamie, mija się z prawdą lub wysuwa fałszywe wnioski - np. dotyczące negatywnego wpływu feminizmu, choć z badań naukowych wynika dokładnie przeciwnie, co on twierdzi. Studia na uczelniach wyższych
Nazwał też Ukrainę najbardziej skorumpowanym krajem w Europie, choć w zależności od kontekstu czy jako federacja/kontynent inne kraje jak Węgry, Rosja, Rumunia, Bułgaria, kolejność przypadkowa, wypadają gorzej (kolejność randomowa, bo nie chce mi się sprawdzać punktacji).
Przyznał też, że USA nie widzi problemu brać pieniądze od skorumpowanych krajów typu Arabia Saudyjska.
Analiza niemalże większości jego