Wpis z mikrobloga

Ale te nowe Clio to będzie hit sprzedaży. Jak dla mnie to Renault staje się liderem europejskiej motoryzacji. Fajny design, niezbyt awaryjne silniki/skrzynie. Ładnie poszli do przodu, brawo!

I chyba jako jedni z nielicznych mają jeszcze sedana w dizlu w ofercie.

#motoryzacja #samochody
CalibraTeam - Ale te nowe Clio to będzie hit sprzedaży. Jak dla mnie to Renault staje...

źródło: noweclio

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bosypalec: weź się najpierw przejedź tą hybrydą, a później komentuj. Do jazdy miejskiej, podmiejskiej, to jest fenomenalny napęd i na autostradzie daje radę bez problemu.

Co do nowego Clio, to wygląda świetnie. Europejskie auto dla Europejczyków, a nie te przekombinowane i niepraktyczne niemieckie wypierdy projektowane pod Chińczyków i USA.
  • Odpowiedz
@kimunyest95: nie wątpię że to super chodzi ale niewiadomo jeszcze jak z wytrzymałością tej jednostki bo jest dosyć świeża. Szkoda że nie ma do wyboru np. 1.8 wolnossącego w hybrydzie (w nowym bigsterze jest). Nie jestem malkontentem bo zawsze jak wchodza te małe silniki to Polacy pieja że kosiarka, że 100tys nie przejedzie itd a historia pokazała że wiele z tych silników jest jednak udanych i robi duże przebiegi. Ale
  • Odpowiedz
@Bosypalec: jestem dobrej myśli, zwłaszcza że to układ hybrydowy z silnikiem w roli generatora/wsparcia dla silników elektrycznych.

Rozumiem Twoje podejście, ale problemy techniczne mniejsze lub większe zdarzają się we wszystkich markach i nie ma tutaj co ślepo bronić danego producenta.

Po prostu wpienia mnie jak janusze krytykują coś, czym nigdy nie jeździli i nie rozumieją jak działa napęd hybrydowy. Ten w Renault, czy to 1.6 ETech 145 czy 1.2 Turbo
  • Odpowiedz
Ale te nowe Clio to będzie hit sprzedaży. Jak dla mnie to Renault staje się liderem europejskiej motoryzacji.

@CalibraTeam: Może to będzie bardzo kontrowersyjna opinia, ale moim zdaniem ta renówka przypomina mazdę i jest bardzo mocno zrobiona wizualnie ogólnie pod gusta azjatyckie. Jak będą mieli silniki lepsze od peugeota to już będą wygrani tak naprawdę.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: to Clio mi się akurat z zewnątrz nie podoba, przód wygląda jakby go projektowało 7 osób, które w życiu się do siebie nie odezwały.
Ale co do reszty - pełna zgoda, Renault wyrosło nagle na najbardziej sensownego europejskiego producenta jeśli chodzi o ergonomię, design (no poza tym Clio, sorry), nawet trochę gamę modelową, chociaż tu przydałoby się jakiś normalny kompakt. Jeszcze parę lat temu nie spojrzałbym na nic z
  • Odpowiedz