Wpis z mikrobloga

• 2
pomóż chłopie a nie batoż mnie jeszcze bardziej.
To jest do pisania pracy inżynierskiej i do filmów a nie do gry.
Jenże to hujstwo mi nie chodzi. Zacina sie, co sekunde.
A nie jest zawiruszony
Czy dodanie pamieci coś pomoze?
  • Odpowiedz
@Pan_Precz no można dołożyć mu ramu ale jak potrzebujesz tylko filmy i pakiet biurowy to zainstaluj mu jakiś lekki system to będzie lepiej działał o ile umiesz coś takiego zrobić
  • Odpowiedz
  • 10
@Pan_Precz: jak wyżej, możesz se na tym zainstalować jakiegoś minimalistycznego linuxa, samo odpalenie windowsa 10 na tym sprzęcie zużywa całe zasoby xD

możesz dołożyć ramu żeby trochę pomóc ale to nadal będzie mulić przez procesor
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: może i nowy bo ze sklepu ale na pewno nie nowy na rynku. Bo kupiłeś już szrota na 2021 roku, a w tym roku to już ultra szrot.. Niestety bieżące strony ładują tyle do ramu informcji że całe 4gb możesz mieć zajęte na 3 zakładki stron w chrome. a co dopiero zapotrzebowanie windowsa.
  • Odpowiedz
  • 2
@vieniasn: nie znam się wcale na komputerach. Jestem nie z Waszej epoki. Czyli doradzacie mi jakiegoś linuksa (nie wiem co to jest) zamiennik łindołsa? Gdzie to idzie kupić? I co to jest open ofis?
  • Odpowiedz
@Pan_Precz jezeli masz jakikolwiek budżet to sprawdziłbyś jaka płyta główna tam jest, jaki najlepszy procek pociągnie, i kupić najtańsze u----i cpu i jakiekolwiek gpu. I ram, oczywiście.
  • Odpowiedz
  • 1
Dobra, a gdybym zapytał inaczej bo widze że z tym złomem za wiele nie zdziałam
- ale proszę Was na prawdę o pomoc a nie o prześmiewki...

Co mi polecicie - proszę o konkretne linki do zakupu.
Chcę kupić w miarę najtańszego kompa jak mówię do worda/eksela i do filmów (nie do gier!!)
Co mi polecilibyście z najtańszych rzeczy (bo nie stać mnie na wiele).
  • Odpowiedz
@10129 to jest taki all in one jakby pudełko ale fakt socket laptopowy doczytałem właśnie
@Pan_Precz no to nowy trza kupic ja bym Ci radzil kupić jakis poleasingowy z czegos typu AMSO strony
  • Odpowiedz
@Pan_Precz jakby, podlinkowałem Ci komputer z 2x lepszymi parametrami (wciąż zamulacz, ale minimum do pracy biurowej) i 6x tańszy. Ktokolwiek wcisnął ci tamten szmelc - ram mu w dupe
  • Odpowiedz