Wpis z mikrobloga

@Pan_Precz No to dysk m.2 nvme kupujesz i wsadzasz tu na czerwono tak jak opisywałem, zovaczysz se na filmiku jakimś.

A potem instalacja systemu na nim na świeżo i masz rakietę.

Jak wyżej kolega napisał to tobie do office + system + odtwarzacze do flmów, jakieś torrenty itd. na spokojnie starczy dysk 256gb, możesz szukać 512gb ale drożej, wiadomo.
XkemotX - @Pan_Precz No to dysk m.2 nvme kupujesz i wsadzasz tu na czerwono tak jak o...

źródło: temp_file7908228667255133073

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@mgr_rybak: @XkemotX:
Panowie Inżynierowie, kupiłem ten dysk Samsunga SSD 256 GB i co do samej jego instalacji i stworzeniu dysku startowego z windowsa 11 to znalazłem również film na yt, więc mniej więcej wiem jak to zrobić.
Jenże teraz mam pytanie takie.
Jeśli odepnę ten dysk który mam i po instalacji go podepnę to czy zniknie mi wszystko z pulpitu, ze schowków?
Czy będę mógł przerzucać sobie swobodnie
  • Odpowiedz
@Pan_Precz Znikną ci rzeczy z pulpitu.
Nowo postawiony system na nowym dysku = masz świeży pulpit, wszystkie ustawienia systemowe itd. - i to dobrze, bo system też dostosowuje się do dysku na którym jest. Windowsy 10 i 11 już nie były zrobione dla HDD tylko SSD i dlatego tak ch..wo działało to na dysku twardym.

Po podpięciu starego dysku do tego komputera na którym masz nowy system, będziesz mógł w niego wejść z
  • Odpowiedz