Wpis z mikrobloga

• 0
@Matis666: dzięki Mati. Ale poinstruuj mnie dalej, bo jestem cienki w tych sprawach...
kupuję ten z amso i co robię z tym co mam?
co konkretnie przekładam do którego?

Albo jest coś gotowego "nowego" bez żadnych wad dostępnego do podłączenia od razu?
  • Odpowiedz
  • 0
Dokładasz dysk ze starego i jamzda

@Matis666: Ale wytłumacz mi Mati co to znaczy:
"Dokładasz dysk ze starego"
kupiłem już ten co mi poleciłeś (chyba mają ich więcej bo nie zniknęła
  • Odpowiedz
@Pan_Precz okej, bo w sumie bez szczegółów to ja nic więcej nie powiem. Możesz miec dysk ssd w koszyku udającym HDD albo wpięty w płytę główną. To juz zeby powiedzieć trzeba by bylo na żywo
  • Odpowiedz
@Pan_Precz dokładanie do tego padła nic nie pomoże, bo ten szmelc ma wydajność sprzętu z początku wieku. W tej cenie w 2021 mogłeś kupić coś kilkunastokrotnie mniej zamulającego.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Pan_Precz Nieironicznie nic z tym nie zrobisz Jeżeli nie jesteś na tyle (jakkolwiek) obeznany technicznie żeby wpakować sobie Windowsa czy przepiąć dysk z kompa do kompa to po prostu ustal sobie budżet, kup inny komputer, doradzimy ci coś, jakikolwiek byś nie miał hajs. To co masz to tragedia i Janusz Byznesmen cię w------ł sprzedając ci to.
  • Odpowiedz
@Pan_Precz Jak kupiłeś ten za 200zł to:
Otwierasz stary komp. W środku masz dysk ssd w formacie m2 czyli taki maluch jak na obrazku, może być trochę krótszy lub dłuższy czy mieć inny kolor i naklejki, ale to to. Trochę jakbyś wziął pendrive, rozpłaszczył go i wsadził do kompa.

Odkręcasz z jednego końca śrubkę, podnosisz dysk tak 30-45 stopni do góry po czym ciągniesz delikatnie do siebie, jak nie idzie to
  • Odpowiedz
@Pan_Precz A jak jeszcze nie kupiłeś tego za 200zł to są lepsze i tańsze opcje na samym Amso. Nie za bardzo rozumiem dlaczego tamten wykopek polecił ten porysowany z urwanym USB jak są tańsze z lepszym procesorem i bez mankamentów ale ok.
  • Odpowiedz
@szatanizmo no właśnie nie czaję tej porady, jakbym był OPem to bym to anulował jak się jeszcze da i kupił co innego, nawet jak budżet to 200zł to są lepsze opcje
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: Tak pogrzebałem jeszcze i na 99,9% ten mały będzie spoko. Faktycznie ma tę samą płytę główną co duży. Dysk m.2 który masz w aktualnym komputerze wsadzisz na spokojnie w taki slot (w tym miejscu co zaznaczyłem na obrazku).

Procesor jest nieznacznie gorszy od i3 w dużym komputerze ale i tak o wiele lepszy niż G4400 który był w tym komputerze z rozwalonym USB. Do pracy biurowej będzie spoko komputerek.
XkemotX - @Pan_Precz: Tak pogrzebałem jeszcze i na 99,9% ten mały będzie spoko. Fakty...

źródło: WYPOK

Pobierz
  • Odpowiedz