Wpis z mikrobloga

@Pan_Precz: A jak masz ciut większy budżet i np. nie chce ci się pyerdolić z przerzucaniem dysku itd. to weź sobie najzwyczajniej w świecie coś na Ryzenie już z systemem. Programy sobie doinstalujesz. Jak za mało RAMu będzie to dorzucisz i tyle. Prostsze to jeszcze bardziej niż przesadzanie dysku tak czy siak. No ale to 233zł a nie 199zł. Imo warto dodać te 4 dychy.

https://allegro.pl/oferta/tani-komputer-lenovo-m725s-sff-ryzen-3-8gb-128gb-m-2-nvme-w10-17455276998
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: a co do płyty głównej w tym małym Fujitsu to poprawka, wszystko się zgadza ale wygląda w ten sposób a nie tak jak pokazałem wyżej:

W tym Lenovo co dałem wyżej nie masz kabla zasilającego, więc mogę podesłać coś innego zaraz.
XkemotX - @Pan_Precz: a co do płyty głównej w tym małym Fujitsu to poprawka, wszystko...

źródło: WYPOK

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: mordo a tak w ogóle to ten komp na zdjęciu ma przecież obudowę Dell i wygląda kompletnie inaczej.. Ty jesteś pewny że to ten w ogóle? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@XkemotX: Kochani moi - przecież nie robię z Was idiotów. Piszę to, co mam realnie, i co kupiłem, i co jest na fakturze to jest na zdjęciu.
A ja sam mam o tym pojęcie na tyle ile mam lat -> czyli 67 ++
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: 4GB ram…kurde Panie toż to odlot w dzisiejszych czasach. Ramy nie zawadzi dołożyć.
No I windows to raczej zasobożerne zwierze. Przesiadka na linux plus libre office ewentualnie microsoft 365 w chmurze
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: Kup sobie jakąś poleasingową stacjonarkę Dell/HP/Fujitsu na normalnym procku i5/i7 z 16 GB RAM za 300-500 zł. Jest tego od cholery na Allegro.

Pierwszy z brzegu, na pewno nie najlepsza oferta, ale do filmów i neta wystarczy. 8GB RAM ale na pewno znajdziesz coś podobnego z 16 GB albo jak do nich napiszesz do dorzucą drugie 8GB za 30 zł, bo mają tego złomu pewnie cały magazyn.
https://allegro.pl/oferta/hp-prodesk-600-g3-sff-i5-7500-8gb-256gb-ssd-17578791260

Generalnie
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: Jeśli to nie żarty ani zarzutka to ktoś cię srogo w c---a zrobił, obudowa komputera którego oznaczenie masz na fakturze wygląda jak na poniższym obrazku a nie tak jak na tym zdjęciu które wkleiłeś, równie dobrze komponenty które masz w tym komputerze też mogą być inne niż na fakturze (inne, gorsze)
henkgreen - @Pan_Precz: Jeśli to nie żarty ani zarzutka to ktoś cię srogo w c---a zro...

źródło: Komputer-HP-Slim-Desktop-prawy

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pan_Precz: zainstaluj tam ubuntu, potem Only Office albo jakieś LaTeXowy edytor i śmigaj.

Co mi polecicie - proszę o konkretne linki do zakupu.

Chcę kupić w miarę najtańszego kompa jak mówię do worda/eksela i do filmów (nie do gier!!)

@Pan_Precz: dokładnie taką samą logikę miałem i kupiłem Thinkpada T14 z Ryzenem 7 za te same pieniądze, co prawda pół roku temu a nie 4 lata temu i ma
  • Odpowiedz