Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 334
Są ćwiczenia na Białorusi i wiadomo było, że ruskie razem z kartoflakami odstawią jakieś działania zaczepne.

@jaroty: Jak dotąd, najbardziej sensowne połączenie kropek.
  • Odpowiedz
@jaroty: te ćwiczenia to idealna wymówka (które mają sie rozpocząć za 2 dni), dla kogoś kto chciał sprowokować całą sytuację bo jest podkładka....
  • Odpowiedz
@jaroty: ale powinniśmy na każdego drona wypuscic z 20 rakiet, które mają go zestrzelić. Może któraś trafi, a reszta niech leci w stronę rosji. Oni przeprowadzili "nieudany" atak na ukrainę (że niby drony się zagubiły), to nam troche by nie wyszła obrona przed tymi dronami
  • Odpowiedz
@jaroty: tylko ten alert RCB powinien przyjść tydzień temu - „za wschodnią granicą ćwiczenia wojskowe Rosji i Białorusi. Spodziewane prowokacje. Zachowaj czujność. Nie panikuj. Informuj służby tel 112 jeśli zauważysz drona, miejsce jego upadku lub inne nadzwyczajne sytuacje.”
  • Odpowiedz
@nocneszczury: jaką atomówką? Rakietami próbowaliśmy go zestrzelić, jedna nie trafiła, druga nie trafiła i tak jedna za drugą. I za każdego drona wystrzelonego w naszą stronę (mamy obronę, że tylko się broniliśmy a rakiety zabłądziły podczas obrony) mieliby kilkanascie rakiet u siebie. Bo co innego ich powstrzyma przed wysyłaniem kolejnych dronów?
  • Odpowiedz
@jaroty: Mam kilku znajomych i rodzine we wojsku, i na tych najniższych stanowiskach szeregowe i inne kaprale to co oni wyprawiają to jest jakiś dramat. Połowa moich znajomych mówi że jak tylko wojna sie zacznie to dają cynk skąd idą i s---------ą. Jadą do roboty i siedzą cały dzień oglądając seriale w TV. Leci jakiś j----y słoneczy patrol to sie jarają jak neandertale.

Mój kumpel pracował 10 lat jako spawacz,
  • Odpowiedz
dodajmy, że te ćwiczenia odbywają się co cztery lata... Jak czytam komentarze, że to początek inwazji to mnie skręca.. Bardzo dobry i mądry wpis wykopku :)

@czlowiekfuszerkia: ale wiesz że ruskie większość wojen zaczyna właśnie od takich ćwiczeń? Jeżeli wiesz to czemu cię skręca? A jeżeli nie wiesz to się dowiedz.
  • Odpowiedz