Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaroty: ale kto panikuje?
To, że ludzie dyskutują, rozważają, oczekują działań czy wyjaśnień nie oznacza, że panikują. Kto będzie chciał zrobić zapas papieru na pięć lat to i tak zrobi i wystarczy mu jakakolwiek informacja.
Podejrzewam, że alert jest dupochronem dla Państwa. A część obywateli chce je otrzymywać, żeby mieć poczucie, że są informowani ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@jaroty

"są ćwiczenia na Białorusi"

Dokładnie tak samo było pod koniec lutego 2022 kiedy Rosja dokonała inwazji na Ukraine.
To też były ćwiczenia, więc nie dziwne, ze ludzie siŵ boją.
Jedyna różnica jest taka, że wtedy mieliśmy zdjęcia satelitarne i widzieliśmy jak gromadzi się tam pełno wojska, i nie wyglądało to już jak typowe ćwiczenia.
  • Odpowiedz
Jak czytam komentarze, że to początek inwazji to mnie skręca..

@czlowiekfuszerkia: przypomnę ci, ze ostatnie takie ćwiczenia, które Putin z Łukaszenką okreslali "zupełne normalne, ćwiczymy sobie tylko, nic się nie dzieje" były wstępem do inwazji na Ukrainę w 2022.
  • Odpowiedz
  • 0
@jaroty sa ludzie dla ktorych informacje prasowe sa wyznaczniekiem działań życiowych.

Ostatnio słuchałem podcast w ktorym laska powiedziała ze jak sie dowie ze wojna dojdzie do Kijowa to ona wyjeżdża z PL.
Wojna weszła w Kijów, baba na drugi dzień juz była z całą rodziną w Tajlandii
  • Odpowiedz
@bartt345: to zobacz sobie co nagral przed chwila bartosiak xD cos w podobnym tonie. Mamy wybor zestrzeliwac drony warte 500 dolców rakietami wartymi wielokrotnie więcej albo znalezc sposob, aby rosjanom wysylanie tych dronow się nie opłacało. I wlasnie taka odpowiedz na te drony byłaby chyba najlepsza. "No strzelalismy do tych dronów żeby się obronić no ale nasze obronne rakiety zabłądziły" to nie nasza wina, gdyby nie te drony to nie
  • Odpowiedz
@gr0m1t: głupio to zabrzmi, ale najbardziej prawdopodobne jest to, że nie ogarnęli własnego sprzętu i wpadlo to przypadkowo. Te drony generalnie są jak Rosja - byle jakość, byle jakoś
  • Odpowiedz
@jaroty dodajmy, że te ćwiczenia odbywają się co cztery lata... Jak czytam komentarze, że to początek inwazji to mnie skręca.. Bardzo dobry i mądry wpis wykopku :)

@czlowiekfuszerkia: bo na Ukrainę wcale z marszu z podobnych "ćwiczeń" nie weszli. Nie jestem za nakręcaniem paniki, ale argument o cykliczności ćwiczeń jest zupełnie pozbawiony sensu
  • Odpowiedz