Aktywne Wpisy

#psiarze to podludzie
leży taki bydlak bez kagańca, ludzie muszą go omijać
musiałam czekać 20min na kolejny tramwaj, bo zwyczajnie bałam się wejść
ile
leży taki bydlak bez kagańca, ludzie muszą go omijać
musiałam czekać 20min na kolejny tramwaj, bo zwyczajnie bałam się wejść
ile
źródło: att.1ntQ4F-aWiIjj2x86zPwXhIiPIlVuzYc6ecBDEMrFxM
Pobierz
źródło: temp_file497699614647137214
Pobierz

To, że ludzie dyskutują, rozważają, oczekują działań czy wyjaśnień nie oznacza, że panikują. Kto będzie chciał zrobić zapas papieru na pięć lat to i tak zrobi i wystarczy mu jakakolwiek informacja.
Podejrzewam, że alert jest dupochronem dla Państwa. A część obywateli chce je otrzymywać, żeby mieć poczucie, że są informowani ¯\(ツ)/¯
Dokładnie tak samo było pod koniec lutego 2022 kiedy Rosja dokonała inwazji na Ukraine.
To też były ćwiczenia, więc nie dziwne, ze ludzie siŵ boją.
Jedyna różnica jest taka, że wtedy mieliśmy zdjęcia satelitarne i widzieliśmy jak gromadzi się tam pełno wojska, i nie wyglądało to już jak typowe ćwiczenia.
@czlowiekfuszerkia: różnie. Kiedyś co dwa lata nawet były. Zapad to te manewry gdzie atakują fikcyjny kraj bałtycki.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@czlowiekfuszerkia: przypomnę ci, ze ostatnie takie ćwiczenia, które Putin z Łukaszenką okreslali "zupełne normalne, ćwiczymy sobie tylko, nic się nie dzieje" były wstępem do inwazji na Ukrainę w 2022.
Ostatnio słuchałem podcast w ktorym laska powiedziała ze jak sie dowie ze wojna dojdzie do Kijowa to ona wyjeżdża z PL.
Wojna weszła w Kijów, baba na drugi dzień juz była z całą rodziną w Tajlandii
@jaroty: To taka bardzo słaba pogodynka.
@czlowiekfuszerkia: bo na Ukrainę wcale z marszu z podobnych "ćwiczeń" nie weszli. Nie jestem za nakręcaniem paniki, ale argument o cykliczności ćwiczeń jest zupełnie pozbawiony sensu