@lobo: kurde ja też. I jeszcze tłumaczyłem to sobie że pomagając innym staje się lepszy. Taa lepszym. Od tłumaczenia mariuszkom jakiś podstaw albo błędów kompilatora z angielsiego na mariuszkowy
@walokid: Ja to robiłem i będę robił dalej głównie przez to, że sam korzystałem z pomocy takich ludzi (a raczej pomocy pozostawionej innym z podobnymi problemami :)) i zwyczajnie czuję, że powinienem również coś od siebie za to dać :), ale jakbym tak policzył ile czasu na to poświęciłem to by niezłe liczby wychodziły. A w ilu projektach open source mój kod siedzi i psuje to już nawet nie będę
@BlackpillMonster: a to pue*dolenie. To nie był żaden samarytanizm tylko zwykła próżność wymieszana z durnotą. Banda wsioków mentalnych ktora dorwala sie do 15k brutto musiala sie tym poprostu pilnie podzielic ze wszystkimi wokół. Pieniądze lubią ciszę, ale skąd miały to wiedziec niziny społeczne? ( ͡°͜ʖ͡°)
@BlackpillMonster: Jeszcze lekarze i pielęgniarki narzekają. Chociaż z drugiej strony te zawody to jakiś prestiż i służba, a programista to zwykły kołchoźnik.
@gokotgo: tak, szczegolnie przyklad lekarzy wystawiających po lekko 100k faktur miesięcznie mimo że w świadomości społecznej "Panie lekarzy ni ma w polsce wyjechali za granicę bo mało zarabiajo" albo np. Rolnicy robiacy koszty, placacy KRUS, płacący podatek rolny zamiast dochodowego płacący sobie groszowe podatki od ha gruntów zamiast od dochodu xD wszelkiej maści prywaciarze (sam nim jestem)
Ale jakoś tylko w it byl problem bo biedakom mentalnym od wizji dobrobytu
@Sebastix: ale w IT to tylko cioty bez realnych umiejętności mają teraz problem albo ci którzy ściemniali. Ludzie wartościowi po prostu szukają pracy miesiąc zamiast 7 dni. Wszystkie przykłady, które wymieniłeś to właśnie defraudacja publicznej kasy (to z prywaciarzami zależy od prywaciarza i tego czy za 5 lat nie zapuka kontrola).
@BlackpillMonster najlepsze że te kuce piwniczakowe porównywały się swego czasu do lekarzy XDDD z poziomem inteligencji to co najwyżej do Julek po psychologii ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
źródło: a5g04v
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Pieniądze lubią ciszę, ale skąd miały to wiedziec niziny społeczne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jakoś tylko w it byl problem bo biedakom mentalnym od wizji dobrobytu
Ale p--------z i jeszcze debile cię plusują xd
Porównywanie programistów do lekarzy jest tak debilnym porównaniem, że może tylko zawistnemu piwniczakowi z wykopu przyjść od głowy.
@Sebastix: Weź podaj jakieś dane, bo chyba mnożysz przez 5.
@krolwsi: juz dzis standardem jest hybryda 3 dni z biura tygodniowo