Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przygotować się na zimowe warunki w Północnej Islandii?
Powoli zbliża się zima a dla mnie będzie ona bardziej dotkliwa bo pracuje blisko koła podbiegunowego. Północna Islandia
Deszcz, śnieg, ciemno oraz minusowe temperatury przez parę miesięcy vs ja który nie lubi zimna i będzie pracował na zewnątrz.
Muszę się do tego przygotować i chciałbym prosić o pomoc.

Głównie zastanawiam się nad termo i nie ogarniam tego. Z jednej strony chce aby zapewniało dobra izolacje ale płacenie za koszulkę i legginsy 300 zł za jedną parę wydaje się mi się za dużo.
Ktoś coś poleca lub nakieruje na co patrzeć

Rękawiczki robocze na zimę widziałem w normalnej cenie ale jak ktoś polecam to chętnie posłucham

Buty to mam dobre ale wątpię żeby jakiekolwiek dały rady bo język przepuści i tak wodę które spływa po nogawkach. Jakieś kalosze zimowe?

Myślę także o pelerynie przeciwdeszczowej ponczo na jakieś deszczowe dni. Zapewni to chyba dobrą ochronę tyle żeby było to wytrzymałe i nie krępowało ruchów.

#zima #z-------------j #kolchoz #pracbaza #praca #islandia #skandynawia #termo #bieliznatermoaktywna #outdoor #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak przygotować się na zimowe warunki w Północnej Islandii? Ⓘ
Powol...

źródło: images

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kopiuj ubrania za localsami, skoro tam się wychowali to wiedzą jak dobrze się ubrać

bylbym sceptyczny do pomysłu szukania w Polsce ubrań na zupełnie inną dość ekstremalną strefę klimatyczną
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytworny-sojusznik-90: Odnośnie twojego koma o ciąży @rachuneksumienia

żalisz sie, że keks 2 razy w miesiącu i to ma wydzwiek, jakby to bylo za malo, aby zajsc w ciaze. ALE twoja żona ma jednak rację – „okno płodności” jest dość krótkie. Żywotność komórki jajowej wynosi zaledwie około 12–24 godzin.

Oznacza to, że współżycie np. tydzień po owulacji nie doprowadzi do zapłodnienia, niezależnie od starań, szanse na ciążę w tym czasie są niemożliwe. Nawet
  • Odpowiedz