Aktywne Wpisy

Teuvo +59
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

Powoli zbliża się zima a dla mnie będzie ona bardziej dotkliwa bo pracuje blisko koła podbiegunowego. Północna Islandia
Deszcz, śnieg, ciemno oraz minusowe temperatury przez parę miesięcy vs ja który nie lubi zimna i będzie pracował na zewnątrz.
Muszę się do tego przygotować i chciałbym prosić o pomoc.
Głównie zastanawiam się nad termo i nie ogarniam tego. Z jednej strony chce aby zapewniało dobra izolacje ale płacenie za koszulkę i legginsy 300 zł za jedną parę wydaje się mi się za dużo.
Ktoś coś poleca lub nakieruje na co patrzeć
Rękawiczki robocze na zimę widziałem w normalnej cenie ale jak ktoś polecam to chętnie posłucham
Buty to mam dobre ale wątpię żeby jakiekolwiek dały rady bo język przepuści i tak wodę które spływa po nogawkach. Jakieś kalosze zimowe?
Myślę także o pelerynie przeciwdeszczowej ponczo na jakieś deszczowe dni. Zapewni to chyba dobrą ochronę tyle żeby było to wytrzymałe i nie krępowało ruchów.
#zima #z-------------j #kolchoz #pracbaza #praca #islandia #skandynawia #termo #bieliznatermoaktywna #outdoor #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: images
Pobierzbylbym sceptyczny do pomysłu szukania w Polsce ubrań na zupełnie inną dość ekstremalną strefę klimatyczną
@mirko_anonim: husavik? grimsey? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
żalisz sie, że keks 2 razy w miesiącu i to ma wydzwiek, jakby to bylo za malo, aby zajsc w ciaze. ALE twoja żona ma jednak rację – „okno płodności” jest dość krótkie. Żywotność komórki jajowej wynosi zaledwie około 12–24 godzin.
Oznacza to, że współżycie np. tydzień po owulacji nie doprowadzi do zapłodnienia, niezależnie od starań, szanse na ciążę w tym czasie są niemożliwe. Nawet