Wpis z mikrobloga

Niesamowitym dla mnie jest, jak wiele ludzi w Polsce nie rozumie tego, że Rosja to nasz jedyny wróg. Wróg, który nam realnie zagraża. W gorących wisi wpis o reakcji Polaków na kolejny atak Rosji na Ukrainę - duża część reakcji to śmiech i wyśmiewanie Ukrainy. I choć można to częściowo wytłumaczyć botami, to jednak to zjawisko jest coraz powszechniejsze.

Rosja to nasz odwieczny i śmiertelny wróg. Orki już od kilkunastu lat sondują różne scenariusze i np. przeprowadzali symulację ataku jądrowego na Warszawę. Trzeba mieć naprawdę wybitnie ograniczone zdolności poznawcze, żeby nie wspierać Ukrainy. W naszym interesie jest, żeby Ukraina wyszła z tej wojny jak najmniej poobijana i żeby odstrzelili jak najwięcej orków.

#wojna #rosja #ukraina #propaganda
Qersoui - Niesamowitym dla mnie jest, jak wiele ludzi w Polsce nie rozumie tego, że R...

źródło: WR

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aż się boję pomyśleć jakby banderowcy dozbrojeni zachodnim sprzętem weszli do Przemyśla

@przeor22: Widać mielenie kacapów ma wyraźne efekty, już nawet na kacapskich trollowniach siedzą największe tumany takie jak ty, na ktorych wysrywy to się nawet upośledzony jamnik nie złapie. Słychać wycie? Znakomicie.
  • Odpowiedz
@Qersoui: Co mają faceci faktycznie ginący w okopach do milionów szarańczy w Polsce? Myślę, że najlepszą pomocą dla Ukrainy jako państwa byłoby ich stąd odesłać tam skąd przyjechali zamiast przepalać nasze pieniądze na socjale etc.
  • Odpowiedz
@Mikka: Polski nacjonalizm jest ruską doktryną? ANtyunijność? To jest to "kopiuj wklej" ruskiej doktryny? Jesteś zwolennikiem większej integracji europejskiej czy mniejszej?
  • Odpowiedz
@gerokSQ: Oczywiście że większej. Ruscy chcą nas rozbić, bo wiedzą że tylko zjednoczona, współpracująca Europa może im się przeciwstawić, i tępe prawactwo im tylko w tym pomaga.
  • Odpowiedz
@Mikka: Jak unia zażąda w ramach większej integracji zrzeczenia się własnego prawa, waluty i wojska to też? Czy to twoja najważniejsza zasada i wszystko inne może zniknąć?
  • Odpowiedz
@gerokSQ: Unia, w sensie twór który składa się z państw członkowskich i nie jest jakimś oddzielnym niezależnym bytem, czyli sugerujesz że sami od siebie tego zażądamy nie chcąc tego? xD

prawa

Byłoby prawo Europejskie równe dla wszystkich w
  • Odpowiedz
@Mikka: Unia jest niezależnym bytem. Tak jak dawne USA.
"że sami od siebie tego zażądamy nie chcąc tego" - Albo to zrobicie albo X. Aż tak ciężko ci było na to wpaść?
"Byłoby prawo Europejskie równe dla wszystkich w Europie" - czyli jesteś za
"
Byłaby wspólna waluta, która już obowiązuje w większości krajów i uwaga, te kraje nie stały się niewolnikami jakiegoś niezależnego obcego bytu xD" - czyli jesteś za
"Wspólna armia, której jesteśmy
  • Odpowiedz
Zamiast się bawić w podchody odpisuj jak człowiek.

Już wiem z kim mam do czynienia.

@gerokSQ: Z kimś kto potrafi cokolwiek jakkolwiek napisać, w przeciwieństwie do ciebie włączmyślicielu. Widzisz, ja też wiem z kim mam do czynienia, a mimo to się łudzę że pobudze w tobie jakąś jedną chociaż szarą komórkę.
  • Odpowiedz
@Mikka: Nie zapytałeś o moje podejście to nie pisałem, uznając że cię to nie obchodzi. Ja mam podejście banalne. Póki polskiemu narodowi się to opłaca to popieram UE. Co za tym idzie nie popieram daleszej integracji ale popieram członkostwo w UE. Chcesz żebym rozwinął czemu tak uważam czy wystarczy?
  • Odpowiedz
Póki polskiemu narodowi się to opłaca to popieram U

@gerokSQ: Opłaca w sensie mogę wyciagać kasę ile wlezie. Typowy polski cwaniak janusz. Tfu na taki egocentryczny mental. Jakby ludzie na zachodzie mieli taki mental to nigdy do Unii by nas nie przyjęli i c---a byś zobaczył kasy która spłynęła do nasz przez ostatnie 20 lat.
  • Odpowiedz
@Mikka: Wyobraź sobie panie oświecony że nie mam na myśli tylko pieniędzy. Jakby UE nas okradała z ludzi (jak w 2004 gdzie to był skandal) to byłbym przeciw. Tak samo jak mocno mi nie odpowiada mentalność kolonialna naszych polityków i częsci ludzi.

Jakby ludzie na zachodzie mieli taki mental to nigdy do Unii by nas nie przyjęli

Żarty sobie robisz? Ty myślisz że nas do UE przyjęli na piękne oczy?
  • Odpowiedz
@Mikka: Zdefiniuj co to jest f-----m a potem pokaż gdzie on występuje. Mam pewne podejrzenia że będzie z tym problem.

Odnieś się też do tego śmiałego swojego oświadczenia że UE nas tak kocha że poświęciła się i tracąc na tym nas przyjęła do UE. Bo dane temu przeczą, a jestem bardzo ciekawy jak ty to udowodnisz, skoro to oczywista bzdura.
  • Odpowiedz
@gerokSQ: Tu trzeba by każdy kraj indywidualnie rozpatrzysz, natomiast faktem jest że największe i najstarsze w Unii kraje od lat są płatnikami netto. Pierwszego dnia, w którym Polska stałaby się płatnikiem, prawicowa propaganda zaczęła by swoją cyniczną kampanię obrzydzania Unii, ciągnącej z nas kasę, więc z łaski swojej, zamilcz.
  • Odpowiedz
@Mikka: Jak analizujesz to tylko i wyłącznie pod kątem tego co się wpłąca a co wypłaca to tak. Ale to oczywiście bzdura bo pomija milion innych czynników. Powiedz mi dlaczego niemieckie firmy tak chętnie tu zakładają swoje oddziały do składania częsci? Firmy też z dobroci serca to robią czy dlatego że się opłaca? Na koniec 2017 roku ponad 2 mln Polaków przebywało w krajach europejskich. Jak Polacy się skończyli Europa
  • Odpowiedz
@gerokSQ: Ale to ty dzwonisz. Nigdzie nie napisałem że im się nie opłaca Polska w Unii, ale zdecydowanie bardziej się nam to opłaca, i widać to choćby na wzroście pkb. Zachodnia Europa od lat praktycznie stoi, a Polska nieustannie rośnie i ich dogania, więc kto na tym bardziej korzysta? Przecież polski prawak jakby został postawiony w sytuacji jakiej są np. Niemcy to by kwiczał że:
- Sponsorujemy biedniejsze państwa
- Polacy nam
  • Odpowiedz
Jakby ludzie na zachodzie mieli taki mental to nigdy do Unii by nas nie przyjęli

@Mikka: Tu gadałeś że unia nas tak kochała że dopłacałą by nas przyjąć
  • Odpowiedz
i widać to choćby na wzroście pkb.

@Mikka: A powiesz mi jak przeniosłeś się do wymiaru alternatywnego? W jaki sposób sprawdziłeś jak wyglądałoby PKB jakbyś my nie weszli do UE?

Zachodnia Europa od lat praktycznie stoi, a Polska nieustannie rośnie i ich dogania,
  • Odpowiedz