Wpis z mikrobloga

@J_M_Tazur: a później zdziwko ze jest audyt i agenty są powyłączane i ISO brak ( ͡° ͜ʖ ͡°) twoim zasranym obowiązkiem jako pracownika jest nieruszanie standardowej konfiguracji systemu sprzętu firmowego i zobowiązujesz się do tego umową, jak ci się nie podoba że firma może mieć potencjalnie dostęp do prywaty to mam rozwiązanie - prywatę rób na prywatnym sprzęcie
  • Odpowiedz
nieruszanie standardowej konfiguracji systemu sprzętu firmowego i zobowiązujesz się do tego umową

@sodnfgiuysbdguysbdngughdsn: Nic takiego w umowie nie miałem. Mamy wytyczne globalne, które są praktycznie nie do utrzymania, bo na codzień w RnD muszę używać nieautoryzowanego oprogramowania. Próbowałem zrobić to "legitnie", poprzez autoryzowanie oprogramowania w IT, ale dla jednego Mirasa nie będą grzebać w systemie.
  • Odpowiedz
@J_M_Tazur: u mnie w pierwszej robocie agent monitorujący zapisywał wszystkie niedozwolone akcje do pliku. Przed audytem wystarczyło otworzyć plik i wykasować co trzeba.

nakładałem już kary na wykopków co wyłączali agenty, śmiesznie się wija i płaszcza ze łzami w oczach

@sodnfgiuysbdguysbdngughdsn: potwierdzam, byłem tym wykopkiem.
  • Odpowiedz