#perfumy Cześć, może ktoś miałby chęć wspomóc amatora swoim doświadczeniem. Mam nadzieję, że nie wysyłacie na drzewo jak na jakiejś elektrodzie :D
Szukam jakichś sensownych perfum, sam w sumie nie wiem czego dokładnie. Do tej pory raczej nie zagłębiałem się w tą tematykę. Używałem takich, jakie dostałem w prezencie, tj. jakieś Beckhamy czy Jimmy Choo.
Teraz naszła mnie chęć żeby kupić coś świadomie. Jeżeli chodzi o mnie, to (o ile to ma jakieś znaczenie) - lvl 30, praca biurowa. Perfumy myślę raczej uniwersalne, na co dzień, tj. do pracy, czy jakieś wyjście na miasto. Raczej bez żadnych oficjalnych okoliczności. Myślę też, że raczej bez ciężkich klimatów.
Przeczytałem poradnik na tagu, przeglądam te polecane pozycje, ale wybór jest taki, że ciężko coś samemu zdecydować. Też wolałbym uniknąć jeżdżenia i testowania stacjonarnie losowych sztuk (chyba że bez tego nie da rady).
Przechodząc do sedna - czy jakiś weteran tagu byłby tak miły, żeby podrzucić kilka klasycznych pozycji wartych przetestowania na początek i miałby możliwość sprzedania ich niewielkich odlewek / próbek? Nie wiem ile tego jednorazowo miałoby sens, 4-5 różnych produktów, a może 10 żeby wysyłka się opłacała? :)
Opierając się na tym, co poczytałem, to sam bym pewnie kupił jakieś Dior Homme lub Dior Homme Sport. Tylko co ja z tym zrobię, jak mi się nie spodoba :D Więc określając finansową granicę perfum, które mógłbym kupić po testach, to myślę, że realnie takie 300 - 350 byłoby ok.
@cinek15c: odlewki to najlepszy pomysł na start, jak kupisz z 10 to będziesz miał na dłuższy czas i różne okazje, dokładnie potestujesz w różnych warunkach co Ci leży i na przyszłość będzie odniesienie czego szukać
@cinek15c a jeszcze przed zamówieniem odlewek, możesz się przejść do drogerii typu Rossmann, Hebe czy Douglas lub Sephora i powąchać coś z blotera. Sprawdzisz trochę więcej zapachów i wybierzesz kilka, które zamówisz u Mireczków z tagu i przetestujesz na sobie :-) A jeśli chodzi o klasyczne pozycje, to spróbuj Moschino Uomo, Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme, Giorgio Armani Acqua di Gio, Dior Sauvage, Versace Pour Homme, Prada L'Homme.
@cinek15c dior homme sport bedzie dobry, szczególnie do biura. Hermes parfum koniecznie sprawdz. Moze bentley jakis albo dobrego araba. Tom ford grey vetiver z droższych. Armani jakies i Versace tez ok :)
@SlepyBazant: @krzych-ch @Yayami_o_Mate @reggie82 Super, dzięki wielkie za wskazówki. Pojawił się też odzew na priv i wychodzi na to, że uda się zamówić kilka odlewek do testów :)
Cześć, może ktoś miałby chęć wspomóc amatora swoim doświadczeniem. Mam nadzieję, że nie wysyłacie na drzewo jak na jakiejś elektrodzie :D
Szukam jakichś sensownych perfum, sam w sumie nie wiem czego dokładnie. Do tej pory raczej nie zagłębiałem się w tą tematykę. Używałem takich, jakie dostałem w prezencie, tj. jakieś Beckhamy czy Jimmy Choo.
Teraz naszła mnie chęć żeby kupić coś świadomie. Jeżeli chodzi o mnie, to (o ile to ma jakieś znaczenie) - lvl 30, praca biurowa. Perfumy myślę raczej uniwersalne, na co dzień, tj. do pracy, czy jakieś wyjście na miasto. Raczej bez żadnych oficjalnych okoliczności. Myślę też, że raczej bez ciężkich klimatów.
Przeczytałem poradnik na tagu, przeglądam te polecane pozycje, ale wybór jest taki, że ciężko coś samemu zdecydować. Też wolałbym uniknąć jeżdżenia i testowania stacjonarnie losowych sztuk (chyba że bez tego nie da rady).
Przechodząc do sedna - czy jakiś weteran tagu byłby tak miły, żeby podrzucić kilka klasycznych pozycji wartych przetestowania na początek i miałby możliwość sprzedania ich niewielkich odlewek / próbek? Nie wiem ile tego jednorazowo miałoby sens, 4-5 różnych produktów, a może 10 żeby wysyłka się opłacała? :)
Opierając się na tym, co poczytałem, to sam bym pewnie kupił jakieś Dior Homme lub Dior Homme Sport. Tylko co ja z tym zrobię, jak mi się nie spodoba :D
Więc określając finansową granicę perfum, które mógłbym kupić po testach, to myślę, że realnie takie 300 - 350 byłoby ok.
Dzięki.
A jak
Super, dzięki wielkie za wskazówki.
Pojawił się też odzew na priv i wychodzi na to, że uda się zamówić kilka odlewek do testów :)