Kochani, co mogę zrobić, żeby przyspieszyć wykonywanie obowiązków w robocie? Chodzi mi o techniczne wskazówki, jak usprawnić proces pracy. Pracuję w korpo i piszę raporty. Wiele z tych czynności jest powtarzalnych i żmudnych.
Jak dotychczas: - stworzyłem swój własny szablon w Wordzie (a da się jakoś zrobić, żeby Word otwierał się właśnie od razu jako ten szablon zamiast pustej strony? Nie znalazłem info. - ustawiłem aplikacje i zakładki tak, żeby otwierały się automatycznie po włączeniu komputera.
stworzyłem swój własny szablon w Wordzie (a da się jakoś zrobić, żeby Word otwierał się właśnie od razu jako ten szablon zamiast pustej strony? Nie znalazłem info.
@AlexBrown: da się, poza tym LLM może ci pomóc :-)
@animuss screenshoty ze stron internetowych, wklejanie ich do raportów, przepisywanie tekstu źródłowego, poszukiwanie informacji w kilku wewnętrznych aplikacjach (w każdej co innego), pobieranie pliku z excela, sumowanie kwot, przepisywanie do worda, potem wpisywanie wyniku do innego excela.
Kochani, co mogę zrobić, żeby przyspieszyć wykonywanie obowiązków w robocie? Chodzi mi o techniczne wskazówki, jak usprawnić proces pracy. Pracuję w korpo i piszę raporty. Wiele z tych czynności jest powtarzalnych i żmudnych.
Jak dotychczas:
- stworzyłem swój własny szablon w Wordzie (a da się jakoś zrobić, żeby Word otwierał się właśnie od razu jako ten szablon zamiast pustej strony? Nie znalazłem info.
- ustawiłem aplikacje i zakładki tak, żeby otwierały się automatycznie po włączeniu komputera.
Co jeszcze mogę zrobić?
@AlexBrown: da się,
poza tym LLM może ci pomóc :-)
apka flameshot