Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sophos: a potem bierzemy mapę że średnimi wynikami matur,

@zomos: a masz mapkę uwzględniającą osoby które nie zdawały matury, bo odpadły wcześniej lub sobie odpuściły?
  • Odpowiedz
@zomos: https://mapa.wyniki.edu.pl/MapaEgzaminow/ cos z lekka mi tutaj manipulujesz. Nie wiem dokladnie co wybrales do mapki (egzamin/przedmiot/rok) ale ja tutaj sobie obliczylem srednie odchylenie bezwgledne dla wojewodzctw z maturry podstawy z matematyki - no i tak wychodzi D = 1.784 %
Jezeli dobrze pamietam, 2% odpowiadalo 1pkt na maturze
Wiec sugerujesz

ze statystycznie tumanem sa Ci z zachodu, bo srednio maja 1pkt mniej na egzaminie
Pelit - @zomos: https://mapa.wyniki.edu.pl/MapaEgzaminow/ cos z lekka mi tutaj manipu...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
Czytałem program tego przedmiotu na stronie rządowej, mieszkańcy Czarnego Dunajca widocznie też 😎

@Vaclav: Skoro twierdzisz, że czytałeś to pewnie z łatwością wkleisz fragment, który cię zbulwersował.

Wkleisz, prawda?
  • Odpowiedz
@ismie: Przecież to nie lęk, tylko te dzieciaki są tak z------e lekcjami, że po cholerę mają się targać na kolejną godzinę, zwłaszcza jak jest pierwsza albo ostatnia.
  • Odpowiedz
@Sophos: Tak właśnie powinno to wyglądać.

Jak w danej gminie masz 100% katolików, chcą mieć, deklarują dwie godziny religii, to niech mają. W jakimś Wilanowie w Warszawie nie ma, to nie powinno być religii, jak nie ma na nią chętnych. Prosta sprawa. Mieszkańcy decydują, samorząd, który ktoś na tym terenie wybrał. Gmina otrzymuje subwencję oświatową z Budżetu Państwa, na jakieś podstawowe wypłaty, wszystko ponadto płacą sami i tak jest w
  • Odpowiedz
@Serghio: To nie jest taka odpowiedź. Tam rodzice decydują o tym, czy chcą mieć lekcje z mafią, albo co najmniej o mafii i jak im mącić w beretach zakłamanymi bredniami.
  • Odpowiedz
@976497: To nadal ich sprawa. Jak dla mnie, jeśli jakaś gmina w Polsce chce mieć dodatkowe lekcje z wróżbiarstwa, to niech mają, jeśli sami sobie za to zapłacą.
  • Odpowiedz
@zomos: Tumanem to jesteś ty skoro nie znasz współczesnej historii własnego kraju. Tereny może i były bogatsze po II WŚ ale po 1990 r. padł cały tamtejszy przemysł oraz PGRy których to bytów nie było na terenie tzw. ziem dawnych - więc nie było czemu upaść ¯\(ツ)/¯ bieda i bezrobocie nie sprzyjają edukacji. Taki to paradoks że gospodarstwa karłowate z Galicji i Kongresówki radzą sobie lepiej w przypadku kryzysów, zresztą
  • Odpowiedz