Wpis z mikrobloga

@PfefferWerfer: można uruchomić dopłaty wcześniej na pocieszenie

@kaspil santander dawał z możliwością spłaty od razu raty kapitałowej bez okresu karencji, ale inwestycje w których była specjalnie stworzona spółka pod budowę się nie łapały
  • Odpowiedz
@PanKapibara i w niektórych przypadkach, jak Łódź się nie pomylił; dziwny rynek - w Krakowie i Gdańsku pseudo premium po 20k/m2 wystawiają, a w Łodzi za chwilę na wtórnym to chyba za złotówkę będą;
  • Odpowiedz
@GomiGomi: może i tak, ale jak ktoś się wstrzymał z wzięciem BK2%, to sfrajerzył, bo zanim ceny w Krakowie spadną do poziomu z 2023 to jeszcze minie trochę czasu. A w tym czasie wydawał na najem albo kisił się u matki. No i nadal przepłaci na odsetkach.
  • Odpowiedz
@PanKapibara: W Krakowie ceny z 2023 to zobaczymy najpóźniej w przyszłym roku, a to nie będzie ostatnie słowo. Średnia cena pewnie nie będzie wyższa niz 12k/m2 za 2-3 lata.
  • Odpowiedz
@GomiGomi: z ciekawości - skąd takie radykalne prognozy? Nie znam w ogóle krakowskiego rynku, wiem tylko, że jest tam drogo (prawie jak w Warszawie) mimo gorszego rynku pracy (przynajmniej w mojej branży).
W Łodzi widzę solidne podstawy do spadków, bo rośnie tam liczba mieszkań, a spada (w długoterminowym trendzie) liczba mieszkańców. Tam już teraz jest więcej mieszkań niż chętnych - i nie dlatego, że potencjalnych chętnych nie stać, po prostu
  • Odpowiedz
@PanKapibara:

*Kraków to jest obecnie miks Łodzi z lat 70/80 z przebłyskami współczesnej Łodzi. I tak samo skończy.

a) Zatrudnij 20-25% aktywnych zawodowo mieszkańców w jednej branży, która w--------a za granicę. Nawet nie myśl o rozwijaniu alternatyw orgainzując bal na
GomiGomi - @PanKapibara: 

*Kraków to jest obecnie miks Łodzi z lat 70/80 z przebłysk...
  • Odpowiedz
@GomiGomi: ok, czyli podstawowe założenie jest takie, że z Krakowa masowo wyjdą międzynarodowe korporacje. Nie wiem, wątpię, ale zobaczymy. Imo Polska długo będzie jeszcze w sweetspocie cena/jakość.
  • Odpowiedz