Aktywne Wpisy

wybryk_natury +276
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

moll +64
źródło: 1000018141
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000018141
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cały subreddit r/ussr to niezły psychiatryk
#polityka #rosja #zsrr #neuropa #ukraina
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@NihilistycznyFemboy: Czy to nie jest cel obozów powstałych za Bieruta? A tak z ciekawości o jakim ty obozie za czasów sanacji piszesz?
za Sanacji zbudowano na bazie rozwiązań nazistów z dachau obóz koncentracyjny
https://en.wikipedia.org/wiki/Bereza_Kartuska_Prison
@NihilistycznyFemboy: Bo ty postawiłeś teze ze za sanacji powstał obóz koncentracyjny
No tak, to pewnie dlatego, że nie PRL nie był krajem totalitarnym, strzelano do górników i robotników koedy starjkowali, peanie dlatego nielegakne były zgromadzenia, a we wwzystkich mediach i wydawnictwach i produkcjach panowała cenzura, a także pewnie dlatego wojsko miało prawo strzelać do cywilów, a władza wsadzała więźniów polktycznych do więzień i miejsc internowania. A i pewnie dlatego, że PRL
@patykiem_pisane: no ta tak jak wyżej pisałem
obóz pracy przymusowej był w tamtych czasach normą obóz koncentracyjny to coś innego
@NihilistycznyFemboy: No i tak jak ja pisałem ¯\(ツ)/¯
@FuriousViking: w prawie wszystkich krajach to było wtedy normą przecież w 2rp też strzelano do robotników
za Bieruta nie było wielkich strajków robotniczych nie licząc tych lokalnych
@NihilistycznyFemboy: ino nie mordowano na skalę Dachau, nawet na 1/3000 skali Dachau.
@patykiem_pisane: jakiś dowód na to? Nawet twoje źródło informacji nie twierdzi że to był za komuny obóz koncentracyjny
@NihilistycznyFemboy: przeciez holomodor byl przed wojna ruski czopie XD
@NihilistycznyFemboy: No przecież napisałem że oba były obozami koncentracyjnymi pod pretekstem obozu pracy.
Oba były miejscem:
- Przymusowej izolacji
-
@NihilistycznyFemboy: w czasach gdy sanacja wzorowała się na Dachau, ten nie był jeszcze obozem zagłady.