Wpis z mikrobloga

Mireczki, długo się zastanawiałem czy w ogóle wrzucić ten post bo z jednej strony mi głupio, ale z drugiej strony chodzi tutaj o pomoc mojej siostrze. Dzisiaj ja, jutro Ty lub ktokolwiek inny. Każdy z nas niespodziewanie może zmierzyć się z problemem, który jest silniejszy od nas. Tym razem, jak wspomniałem, padło na moją siostrę, a dokładniej na jej psa, Gomeza.

Pomimo tego, że siostra sama zmaga się od lat z ciężką, nieuleczalną chorobą (stwardnienie rozsiane), to obecnie dodatkowo walczy o zdrowie czworonożnego przyjaciela. Mieszkają tylko we dwoje. Oprócz psiaka to tak na prawdę ma tylko mnie i naszych rodziców. Nie dawno Gomez doznał poważnej kontuzji, obecnie nie może już chodzić. W obydwóch tylnych łapkach doszło do zerwania więzadła krzyżowego. Występuje zaburzony tor rzepki i nieprawidłowa oś kości piszczelowej. Dodatkowo Gomcik ma bardzo kiepskie badania krwi, które wykazały niepokojące zmiany w funkcjonowaniu wątroby i tarczycy.

Wydatki przekroczyły jej i również moje możliwości finansowe. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o udostępnienie tej zrzutki, a również, w miarę możliwości o ewentualne wsparcie finansowe.

https://pomagam.pl/bagy7t

Aby troszkę zwiększyć zasięgi organizuję #rozdajo. Wśród osób plusujących ten wpis w piątek 05.09.2025 o godzinie 20:00 wylosuję jedną, której wyślę cyfrową kartę podarunkową (będę potrzebował Twój adres email) na #pysznepl o wartości 50 zł.

Z góry wszystkim dziękuję za każdą pomoc, czy to za finansową czy za udostępnienie :)

#zrzutka #pomagajzwykopem #pokazpsa #pies #pomagam #psy
Helenus - Mireczki, długo się zastanawiałem czy w ogóle wrzucić ten post bo z jednej ...

źródło: 23e71fc8-04ad-4647-a649-a34b39365eff

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Dwudziestydrugi: on ogólnie ma awitaminozę, zanim trafił do siostry musiał być bardzo słabo odżywiany, bo weterynarz mówił, że jego problemy zdrowotne są związane z brakiem dostarczania odpowiednich wartości odżywczych (witamin) jak był szczeniakiem. Więc weterynarz mówił (nie pamiętam jak to dokładnie było, jakbyś chciał wiedzieć dokładnie to mogę zadzwonić do siostry i wrócić z odpowiedzią profesjonalną :D), że coś ma nie tak ogólnie z rzepkami i jakby kolano mu normalnie
Helenus - @Dwudziestydrugi: on ogólnie ma awitaminozę, zanim trafił do siostry musiał...

źródło: 439d3514-4fb1-49b7-bfae-561b24d4203c

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Przepraszam, że z godzinnym opóźnieniem, ale nie ogarniałem mirkorandom i musiałem znaleźć alternatywę. @JanPancerzII proszę o wysłanie mi swojego maila na priv, zakupię wtedy kartę podarunkową na pyszne.pl :)
  • Odpowiedz