Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +165
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
donfallo +332
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz

Pośrednik ściemnił mnie, że w mieszkaniu, którym jestem zainteresowany, pomieszczenia mają 265 cm, a po zmierzeniu okazało się, że mają 241 cm.
Teraz pytanie czy jest to jakiś argument do negocjacji ceny? Czy w takim pomieszczeniu jest mniej komfortowo/bardziej przytłaczająco?
#mieszkanie #nieruchomosci #pytanie #pytaniedoeksperta
Komentarz usunięty przez moderatora
Nawet przepisy jasno określają że pomieszczenia nastawione na stały pobyt ludzi powinny mieć min. 2.5m.
@koszyk2: ja się wydaje optycznie? przecież właśnie jest bardziej przestrzenne ;)
aby 240 się wydawało optycznie na 270 to są patenty, że się maluje na odpowiednie kolory albo robi jakiś tam wystrój
Negocjacji ceny? Uciekaj z tego interesu bo to mieszkanie będzie niesprzedawalne. To nawet mniej niż w wielkiej płycie gdzie masz 245-250cm.
@dochodek: no wlasnie. Generalnie to mieszkanie mialo jakies 255cm ale zrobili sufity podwieszane a w nich puścili instalacje elektryczne. Teoretycznie istnieje możliwość demontażu sufitu podwieszanego ale całą elektrykę trzeba w ściany schować... kupa roboty i tak naprawdę całkowity remont