Wpis z mikrobloga

Jak wytrzymać w klasie maturalnej? Nie chodzi mi o mature, ale większość już ma prace, albo prowadzi swoje biznesy - tylko o strikte byciu na lekcjach

A ja od 8:14:25 ja myśle tylko o tym, by już iść + żeby zdać trzeba sie uczyć w domu #techbaza #szkola #edukacja
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@exotic685: Lata temu byłem w maturalnej, ale nauczyciele od ukończenia 18 roku życia raczej patrzyli tylko na to żeby było te 51% ustawowej obowiązkowej frekwencji i rób co chcesz, jesteś dorosły. Jeśli ktoś miał sensowne wyniki, bo jak nie rokował to raczej nikt nie wierzył, że się sam porządnie do matury przygotuje i trochę bardziej go pilnowali, żeby sobie życia jeszcze bardziej nie utrudnił, ale to raczej kilka "wybitnych inaczej"
  • Odpowiedz
@exotic685: jest coś takiego jak statut i regulamin szkoły. Podobnie jak ja w pracy, będąc dorosłym, mogę sobie robić co chę, tak długo jak jest to zgodne z regulaminem i wywiązuję się ze swoich obowiązków, jest ok. Czyli jak pracodawca każe mi siedzieć w biurze, to siedzę w biurze, inaczej przewidziane są reperkusje (od nagany, po zwolnienie, etc.)
Są pewne kwestie umowne, które można negocjować z przełożonym. Może idź do
  • Odpowiedz