Wpis z mikrobloga

✨️ Jak pogodzić się z utratą młodości?
Jak się pogodzić z tym że już nie będę młody? Z zadrością patrzę na młodzież która idzie teraz do szkoły.. Z perspektywy dorosłego młodość to najlepszy czas i jedyny gdzie żyjesz po swojemu. Okej, jesteś podporządkowany szkole ale wystarczy dać minimum. W dorosłości ustawiasz swoje życie pod pracę, wysokość wynagrodzenia, żonę, dzieci, itp. W młodości masz czas na eksperymentowanie, na porażki, nowe znajomości, może jakiś erasmus, gap year przed studiami żeby podróżować, masz czas na błędy jak np. chcesz zmienić wgl kierunek na studiach. Wtedy też zbierasz swoje doświadczenie, uczysz się siebie, pierwsze miłości albo wgl poznajesz jaki typ dziewczyn lubisz i to najlepszy moment na znalezienie potencjalnej przyszłej partnerki. Na wszystko jest czas, nie interesują cie jakieś opłaty czy podatki, po prostu żyjesz po swojemu a wszystko co dorosłe, poważne będzie tam kiedyś, potem. Z tego co widzę po obecnej młodzieży to z kasą też nie jest problem jak chodzą w kurtkach North Face za 1k albo pożyczaja od starego jakiegoś SUV-a, ale teraz obecne pokolenia mają innych rodziców, bardziej ogarnietych, z kasą a nie jak wychowani w latach '90. Dlatego nie gadajcie że nie chcielibyście teraz wrócić do czasów młodości, gdzie moglibyście naprawić błędy i kreować swoje życie od nowa po swojemu.

#przegryw #niebieskiepaski #rozowepaski #blackpill #przegrywpo30tce #feels #zycie #szkola #samotnosc #redpill #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak pogodzić się z utratą młodości? Ⓘ
Jak się pogodzić z tym że już...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak się pogodzić z tym że już nie będę młody?

@mirko_anonim: nie da sie, ale też nikt ci nie każe próbować. po prostu to już minęło i nie wróci. myśleć nad tym nie ma za bardzo sensu bo nie ważne jak mocno będziesz myślał to nic to nie zmieni. zostało tylko skupić sie na teraz i później. pozdrawiam z rodzinką.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja bym nie chciał, bo mam dobrą pamięć. Mam 36 lat i nie zastęskniłem za szkołą ani razu. Po prostu wzięła cię nostalgia, która mija się z prawdą, gdybyś wrócił na chwilę do szkoły to drugi raz byś nie chciał. Teraz piszę do ciebie z pracy, mam przerwę i nie muszę się pytać czy mogę isć do prostego WC. Dlatego weź nie pisz mi ckliwych wpisów o powrocie do
  • Odpowiedz
@DrPrzegrozofiusz: Ludzie tak tęsknią za szkołą czy studiami, przecież mogą się zapisać zawsze na studia na jakiś kierunek co chcieli by się uczyć. Pochodzą sobie na zajęcia, pozaliczają kolokwia, pouczą się do egzaminów, przypomni im się jak to było fajnie. A przypomnę tylko że studia pod względem swobód obywatelskich są o niebo wyżej niż liceum/technikum albo podstawówka/gimnazjum gdzie musisz się pytać o pozwolenie czy możesz siku. (czy dziewczyny w okres
  • Odpowiedz
@zulugulubenc2: Ja mam nawet spokojną, biurową prackę, ale jedyne co dobrego pamietam ze szkoły to granie z dwoma kolegami w weekendy (bo w tygodniu szkoła robiła nam sajgon klasówkami i kartkówkami). Studia dobrze wspominam nawet, bo studiowałem lekki kierunek i poza sesjami to nic nie musiałem robić. Co też mi pozwoliło mieć małą dorywczą pracę, a własny hajs to własny hajs( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
gap year przed studiami żeby podróżować, masz czas na błędy jak np. chcesz zmienić wgl kierunek na studiach.

@mirko_anonim: kogo na to stać w wieku 19 lat nie mając sensownej pracy, która pozwoli na odłożenie wcześniej oszczędność?

Dlatego nie gadajcie że nie chcielibyście teraz wrócić do czasów młodości, gdzie moglibyście naprawić błędy i kreować swoje życie od nowa po swojemu.

Nie chciałabym. Teraz mam środki, doświadczenie i możliwości, żeby robić
  • Odpowiedz
Zgodzę się jedynie że teraz młodzież ma faktycznie nieporównywalnie lepiej

@DrPrzegrozofiusz: za moich czasów może i było biedniej ale nie było aż takiego gnębienia i innych jazd rodem wprost z amerykańskich filmów
  • Odpowiedz
@DrPrzegrozofiusz: Może mnie przegrywa (urodzony by przegrać) to kasa jest wyznacznikiem sukcesu. Chociaż to też dziwne bo zarabiam ponad moje potrzeby i mi się samo odkłada. Gadają ludzie o "inflacji zycia" ja jakoś nie zauważyłem. Mam stałe potrzeby. Zarobił bym 1000 więcej to tysiąc więcej by mi zostało na koniec miesiąca. Ale to może też życie w ciągłym niedostatku, może nie biedzie, po prostu raz lepiej raz gorzej rodzice mieli.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: „ W młodości masz czas na eksperymentowanie, na porażki, nowe znajomości, może jakiś erasmus, gap year przed studiami żeby podróżować, masz czas na błędy jak np. chcesz zmienić wgl kierunek na studiach.” jestem po 30 i robię to wszystko bo i dlaczego miałbym nie?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-patriota-34: @DrPrzegrozofiusz: oczywiście że za czasów szkolnych jest lepiej i to że musiłeś być totalną sierotą to nie zmienia dalej faktu że to LEPSZY czas niż dorosłość. Sam nie byłem oskarkiem, ba nawet normikiem nie i czasy młodości są lepsze bo jak wtedy byłeś przegrywem to w dorosłości jesteś ultraprzegrywem - większe oczekiwania wobec ciebie, wady się nawarstwiają i masz milion innych problemów. Generalnie nic nie wiesz o życiu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-patriota-34: @zulugulubenc2: z drugiej strony po co ci kasa była wtedy? jesteście na tym samym poziomie, nie musicie płacić podatków ani kupować mieszkania. Obecnie dzieciaki i tak mają kase co widać po Iphonach i ciuchac. Dawniej cięzko było o 20zł od rodziców a teraz lekką ręką dają 1k na kurtkę. Więc teraz mają wszystkie zalety młodości + wsparcie finansowe rodziców, czyli (kasa) jedyny plus z dorosłości. Idealna kombinacja

@
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szlachetny-mireczek-26:

W młodości masz czas na eksperymentowanie, na porażki, nowe znajomości, może jakiś erasmus, gap year przed studiami żeby podróżować, masz czas na błędy jak np. chcesz zmienić wgl kierunek na studiach

@mirko_anonim: w dorosłości masz czas na własne firmy, bycie bogatym, imprezy u znajomych zarobasow w domach 200m2+ na przedmieściacj, gap year bo masz z czego żyć, studia sobie fakultet robisz dowolnego powodu typu zainteresowanie, ciekawość, nowe koleżanki... Nikt
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: przeciż masz programy partnerskie, wymiany studenckie + rodziców to jak nie stać? teraz gówniarze śmigają w BMW po mieście na które obecni 30-latkowie dopiero składają

@mirko_anonim: może tak, że trochę gówniarzowate jest bazowanie na sponsorowaniu takich zachcianek jak gap year dorosłemu człowiekowi przez rodziców. Gap year na podróże miał być według opisu OPa przed studiami, więc jakie wymiany studenckie bez statusu studenta?
  • Odpowiedz