Aktywne Wpisy
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

stanley88 +888
#dzienchlopaka #radio #radiozet #zydkrecikorba
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD

Pytam bo mam auto na gaz, więc koszty paliwa nie mają takiego znaczeni ale fakt że tyle osób jedzie koło 120 mi mówi że coś w tym jest i może jednak nie powinienem 140 lecieć xD
#samochody #autostradypolska
I krokodyle dosc czest weryfikuja te przeglady, wiec nie ma naciagania.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wspolczynnik-oporu-powietrza-Cx-1680695.html
It's a limit not a target
To że możesz lecieć 140 nie znaczy że musisz.
A blokowanie z-----------a w bmw to wrecz obowiazek
@Razi91: bo tak właśnie w PL jest. Ograniczenia są dobrane do przeładowanej ciężarówki jadącej nocą w deszczu. Jeśli ktoś w pogodne popołudnie jedzie osobówką wolniej niż ograniczenie to po prostu tamuje ruch
Oczywiście się z tym nie zgodzisz, bo każdy ma prawo
Raz musiałam zrobić trasę 900km (cała Polska po skosie), to na autostradach jechałam max 110-120. Dlaczego? Bo silnik nie był wcale taki silny + na gazie nie wyciągniesz takiej mocy.
Przyśpieszałam tylko podczas wyprzedzania, to mając te 130 już wskazówka obrotów była dla mnie zbyt wysoko.
Parę razy zdarzało się cisnąć i musiałem szukać stacji po drodze, a nie lubię, ot nic więcej.
A najważniejsze czego 90% kierowców nie jest świadoma to konsekwencje zderzenia. Wydawało oby sie na chłopski rozum ze to tylko 20-30km/h więcej ale fizyka nie bierze jeńców. Przyspieszenie z 110 do o 140 daje wzrost energii kinetycznej o 50%! Możesz być najlepszym kierowcą, ktoś inny popełni