Wpis z mikrobloga

#kiszak #bekazludologuff #bonkol #arkadikuss #snakeiter

Chyba znowu będzie afera XD

Najpierw W---------z Węży jedzie po Quazie, mówiąc że Quaz ma problem z tym że jest casualowym recenzentem, a teraz Bonkol (AKA Pies Kiszaka) mówi, że Rojo nigdy niczego nie krytykuje, bo nie chce sobie popsuć relacji z firmami.
Nie przyszło Bonkolowi do głowy, że Rojo swoją karierę zaczynał nie od bycia grifterem żerującym na negatywnych emocjach, tylko jako miłośnik i pasjonat gier, a więc gadał o tych grach które zaszczepiły w niego miłość do tego medium, a nie o tych które nie lubi. Cała seria filmów Sentymentalnie Przez Gry jest o tym które gry były dla niego (i dla większości graczy tak ogólnie) najważniejsze, które sprawiły że zajmuje się grami komputerowymi. A jeżeli tak bardzo Bonkolowy zależy na tym, aby Rojo jechał po grach jak po burych sukach to ma serię Angry Shit Rage.

A tak w ogóle, to ci wszyscy samozwańczy ludolodzy mają z j------m tych wszystkich starych twórców z wyrobioną renomą i pewnym autorytetem? Quaz, Rojo, Rock, Archon - wszyscy są j----i przez samozwańczych ludologów, że nic nie krytykują, że się sprzedali, i tak dalej. Czy tutaj chodzi po prostu o czystą zazdrość, czy o coś więcej?
Thadeusss77 - #kiszak #bekazludologuff #bonkol #arkadikuss #snakeiter

Chyba znowu bę...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thadeusss77: ale przeciez rojo to dzban co faktycznie wszystko propsuje i z roja kazdy normalny czlowiek ma beke od kilkunastu lat (i z innych powodow) xD
Ja rozumiem i szanuje j-----e ludologow, ale z sensem prosze.

Zreszta cala reszta to tez srednie autorytety.
  • Odpowiedz
@Thadeusss77: mnie ogólnie bawią te teksty o quazach czy archonach bo tylko pokazują że nie oglądają ich recenzji - jakoś nie widziałem żeby rozpływali sie o jakieś grze w samych superlatywach czy oceniali każdą grę na 9/10 zwłaszcza że nie stosują ocen liczbowych xD

wiadomo że trafiają się kwiatki typu sprzedajnik czy recenzja starfielda w psx extreme ale ludzie którzy uważają że tylko ludolodzy mają rację nie różnią się niczym
  • Odpowiedz
  • 1
przeciez rojo to dzban co faktycznie wszystko propsuje

@T0pi5: Przecież nie ocenia każdej gry na 10/10, tylko mówi jej zalety oraz wady. Wystarczy oglądać jego materiały aby zobaczyć, że mówi często o rzeczach które są średnio bądź źle zrobione.
Czy on musi potraktować swoich widzów jak debili i robić tabelki z ocenami jak Arkadikuss, aby pokazać że wcale nie uważa danej gry za arcydzieło bez wad jeżeli mu się podoba?
  • Odpowiedz
@Thadeusss77: a nie wiem. Nie ogladalem go od lat, ale on zawsze absolutnym sredniakom zawsze wystawial 7-9 i nie byly to zbyt doglebne analizy tylko wlasnie "miesista" walka.
Ludolodzy dlatego zyskali na popularnosci, bo ludzie mieli dosc popularnych dzbanow jak rojo i spolka.

Zreszta na jego let's playach jara sie wszystkim jakby mial 7 lat. Ogolnie to zazdroszcze, no ale nie jest to dobry czlowiek do rzeczowej rozmowie o grach.
  • Odpowiedz
@T0pi5: imo wole usłyszeć "mięsista walka" i opis gry od faceta zajaranego nią niż wyzywanie maciusia na czacie co drugie zdanie i brak jakkolwiek wartościowej treści poza paroma zdaniami wplecionymi w wiązanke wyzwisk
  • Odpowiedz
  • 1
@T0pi5: No widzisz, dla ciebie średniawka, dla niego 7 a dla innego 1. Nie ocenił jakiejś gry tak jak ty byś sobie tego życzył więc uznałeś, że on lubi wszystko i nigdy niczego nie krytykuje.
A ludolodzy zdobyli popularność, bo mówią to co pewna część graczy chce usłyszeć - czyli, że wszyscy popularni recenzenci są sprzedajni, popularne gry są złe a oni jedyni są ekspertami od gier, bo raz czy
  • Odpowiedz
@M_onk_ee: no widzisz. A dla mnie obaj sa praktycznie rownie c-----i (a nawet lekki plus dla kiszczaka, bo faktycznie przeora c-----a gre), wiec warto propsowac ludzi posrodku, a nie stac za gownotworca, bo jest w kontrze do ludologow xD
  • Odpowiedz
@Thadeusss77: ale to jest prawa. Rojo sprzedajnik nigdy nie krytykowali gier, bo zawsze liczą ma benefity. Czemu ich nie krytykują? Wystarczyło, że nexosowi się nie spodobał nowy starfield i betesda skończyła z nim współpracę na promowanie elder scrolls online, a promował je kilka lat.
Jak chcesz czerpac benefity i siedziec w kieszeni wydawców to nie możesz być szczery.
  • Odpowiedz
@Thadeusss77: k---a skasowalo mi komenta to na szybko xD
1. Nie "jakiejs" gry, tylko wszystko czego sie dotknie tak ocenia.
2. Z grami aaa i recenzjami ludolodzy maja z grubsza racje. Wystarczy sie przyjrzec ocenom IGN. Ja sie z nich smieje, ze sie teraz obudzili jak 80% gier aaa to wtorne gowno od nastu lat.
  • Odpowiedz
@Klotrimazol: +1 Kiszak na początku miał rację z krytykowaniem Polskich recenzentów, tak samo z krytyką D4 czy Starfield'a ale potem okazało się że ludzie chcą kontrowersji więc zaczęły się codzienne filmy o tym jak woke niszczy branżę gier i Ubisoft upada po raz setny, no i doszło do tego że wspólnie ze swoimi psami zaczął atakować recenzentów jak Quaz, Dark Archon czy szczególnie NrGeek którym by mógł buty czyścić, no
  • Odpowiedz
@Klotrimazol: Rojo krytykował gry, tylko nie robił tego kontentowo. Czy kalkulował? Zapewne. Czy tym samym uznał swoją widownie za na tyle inteligentną, że nie musi k------ć, by to wybrzmiało? Bardzo możliwe.

Chłop też przypominam, że miał drame o darcie ryja "tarcza szmato" gdy też nawiązał do grazyny żarko, zesrał się bodaj tvn - to były inne czasy jeszcze - po tym mocno wyhamował i z "tarcza szmato" się zmieniło na bodaj
  • Odpowiedz