Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@glxmsc: pisałem kiedyś na wykopie analize na ten temat, że relacje cen gastro między powiatowym a wojewódzkim są ciekawe, mocno się te stosunki zmieniały na przestrzeni lat i wpływają na to bardzo ciekawe ekonomicznie czynniki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@glxmsc: klasycznie przy paragonach (w tym przypadku cennik) grozy. Skoro ludzie kupują to nie jest za drogo. Niech przedsiębiorcy dalej podwyższają ceny. Ja w pizzerii nie byłem już kilka lat. Wolę zjeść pizzę z lidla/biedry.
  • Odpowiedz
R---------a mnie ta inflacja nazw rozmiarów pizzy. Pamiętam jak 30 cm to była mała. Teraz to k---a XL!!! Jeszcze parę lat i miniaturowa pizzerinka dla dzieci o średnicy 10 cm będzie się nazywała "Extra Über Monstrous K---a Giant że Ja P------ę".
  • Odpowiedz
@glxmsc: XL = 32cm XDD w cenie wloskiej pizzerii w sezonie w top miejscowce turystycznej
no ale import wloskiej mozzarelli polskiej produkcji z biedronki to sa oczywiscie KOSZTA xD
  • Odpowiedz
i tak drogo jak za aperolka,

@Xuzoun: no niestety takie sa ceny w turystycznej dzielnicy najdroższego miasta we Włoszech. Warunki nie do życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@glxmsc: Polska gastronomia zawzięcie dąży do deflacji xD Nie wiem jak wy, ale ja już tych placko podobnych wyrobów nie jem, nawet nie z uwagi na cenę- tylko po prostu obiektywnie- są słabe ¯\(ツ)/¯
O wiele lepsza pizza wychodzi mi w domu jak w tych plackarniach, nie będę dodawał że za ułamek tej kwoty xD
  • Odpowiedz
są słabe

@shaelix92: ja zupełnie odwrotnie uważam, te włoskie, wszystkie neapolitany są mega dobre, ale jem tylko takie, a nie jakiś osiedlowe pizzerie w 4 rozmiarach
i tak, lepiej mi smakuje niż w losowych knajpkach we włoszech
czasem jedynie składniki miedzy lokalami się różnią oraz kompozycje lubię sobie sam skompletować
  • Odpowiedz
@glxmsc skoro się to utrzymuje, to znajdują się chętni na takie ceny. Dla mnie to też chora cena, ale jakby nikt nie kupował, to by się zawinęli
  • Odpowiedz