Wpis z mikrobloga

✨️ Trudności w przezwyciężaniu fobii społecznej i izolacji
Wiecie czemu wychodzenie z fobii społecznej, osobowości unikającej lub Aspergera jest trudne? Jesteście sami. Przynajmniej przy kompletnym braku prób kontaktu nie doznajecie odwracania wzroku lub patrzenia na Was jakbyście kogoś im zabili.

Prawie kupić sobie komputer za 10 tysięcy i czekać na śmierć w pustym domu.

Powiedzmy sobie szczerze. Jak jesteście chciani na tym świecie to zawsze ktoś was przygarnie. W innym przypadku niezależnie od miejsca będziecie źle traktowani. ŻADNA TERAPIA TEGO NIE ZMIENI.

Tak wygląda też życie każdego z zespołem Downa lub innym upośledzeniem. Normictwo tylko czeka aż samotnie skonacie w samotności.

#samotnosc #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja nie mam tych fobii i też jestem sam. Nie odzywałem się do nikogo przez ostatnie dwa miesiące, nawet dzień dobry, a zdarzało się nawet, że przez pół roku nawet sam do siebie słowa nie wypowiedziałem. Nie umniejszam oczywiście ludziom z lękami i fobiami. Każdy nosi swój krzyż. To co dla każdego z nas jest dnem, dla innego może być sufitem. Ciężko się porównywać w s----------u
  • Odpowiedz
@wychodek_n------n: najbardziej s---------i są ludzie którzy gadają dla samego zabicia ciszy. Normalny człowiek chce mieć święty spokój i nic nie mówienie to często oznaka inteligencji, a także zdrowia psychicznego - nie stresujesz się i nie boisz tego że ktoś cię źle odbierze.
  • Odpowiedz