Wpis z mikrobloga

Przecież gołym okiem widać, że planeta płonie. Na razie tylko u ciebie w piwnicy, ale co będzie jutro?
  • Odpowiedz
Sierpień a ja muszę w piecu palić bo w domu zimno. Gdzie są teraz ci wszyscy co straszą płonącą planetą jak jest 35 stopni?

@CoDwa: Jestem - przez cały sierpień nie spadła kropla deszczu - trawa wygląda jak ściernisko, studnia wyschła, kwiatki zwiędły... Tak właśnie wygląda globalne ocieplenie.

A jak musisz palić w piecu w sierpniu... to znaczy że masz dziurawy i nieocieplony dom - w dzień jest 25+ a
  • Odpowiedz
no chyba jak nie masz żadnych okien

@gasu_kurobikari: Szczególnie jak masz okna... byłeś kiedyś w szklarni? zastanawiałeś się dlaczego tam jest gorąco a u ciebie zimno? Może masz nieszczelne okna? stara stolarka?
  • Odpowiedz
trawa wygląda jak ściernisko, studnia wyschła, kwiatki zwiędły...

@kwanty: a u mnie zielono bo jest coś takiego jak wodociąg, zaś do kwiatków nawet taki ogrodniczy nept jak ja, dzięki donicom z podwójnym dnem, może je utrzymać.
A te opowiastki o trzymaniu ciepła to bredzą tylko ci, którym w chacie potem grzyb wychodzi, bo nie wietrzą i siedzą przy zamkniętych oknach, a nawiewniki to chyba mają zaklejone.
  • Odpowiedz
@kwanty: ty chyba nie byłeś w szklarni właśnie w takich temperaturach. Fakt w dzień jak słonce świeci jest ciepło wręcz nieraz drakońsko upalnie, ale wystarczy że słońce zajdzie lub obniży się temperatura i jest jedynie nieco cieplej niż na zewnątrz więc mnie nie pitol tutaj. Sam mam szklarnie więc wiem jak jest.

@Kryspin013 tak tak oski. Jak się mieszka u mamusi z tatusia opłacających ogrzewanie to nie wiesz że
  • Odpowiedz
Mam dom porządnie ocieplony na ścianach i dachu.

@gasu_kurobikari: no chyba jednak nie, jak boisz się gdy w sierpniu nocą temp spada do 15 °C xD

I co k---a nie ma takiej opcji by przy temperaturze według was 23 na zewnątrz w do domu samo utrzymało się 25. Wy się najpierw nauczcie k---a fizyki.

@gasu_kurobikari: Nie ma to jak kłócić się z samym sobą, bo nikt czegoś
  • Odpowiedz
a u mnie zielono bo jest coś takiego jak wodociąg

@tellet: U mnie w regionie jest zakaz podlewania wody z wodociągów. Woda jest ze studni głębinowych i można jej używać tylko do celów bytowych, inaczej zwyczajnie zabraknie do celów bytowych. Witaj w czasach globalnego ocieplenia... suszy...
  • Odpowiedz
@Torgerd: Faktycznie, miałem 6-7 stopni w nocy... ale w dzień 25 i raczej wietrzę dom zamiast dogrzewać. OP mieszka w jakiejś lepiance bez izolacji skoro musi sierpniu grzać...
  • Odpowiedz
@kwanty: a tego to nie neguję, mieszkam chwilowo na budowie całkowiecie bez ocieplonego podasza, wiatr hula i w nocy nie spada "wewnątrz" poniżej 18.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: no i kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Czy ja gdzieś pisałem że boję się 15 stopni w sierpniu? Pisałem że takie jest w zasadzie niemożliwe by w nocy temperatura w budynku spadła przez całą noc o 2 stopnie (z 25 na te 22-23) jak na zewnątrz masz mniej niż 10 stopni? Mam bardziej prosto pisać czy już rozumiesz?
  • Odpowiedz
@Kryspin013: no i kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

@gasu_kurobikari: dalej ty, bo przyszedłeś do wątku, nie masz pojęcia na co odpisujesz i piszesz bzdury.

niemożliwe by w nocy temperatura w budynku spadła przez całą noc o 2 stopnie (z 25 na te 22-23) jak na zewnątrz masz mniej niż 10 stopni? Mam bardziej prosto pisać
  • Odpowiedz