Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +141
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
kamil-tumuletz +90
#antykapitalizm #pracait #programowanie #kolchoz #pracbaza
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-

#ogrzewanie #bekazlewactwa #konfederacja #dom
źródło: image
Pobierz@CoDwa: Jestem - przez cały sierpień nie spadła kropla deszczu - trawa wygląda jak ściernisko, studnia wyschła, kwiatki zwiędły... Tak właśnie wygląda globalne ocieplenie.
A jak musisz palić w piecu w sierpniu... to znaczy że masz dziurawy i nieocieplony dom - w dzień jest 25+ a
@CoDwa: Dzisiaj? Przynajmiej u mnie na południu.
@gasu_kurobikari: Szczególnie jak masz okna... byłeś kiedyś w szklarni? zastanawiałeś się dlaczego tam jest gorąco a u ciebie zimno? Może masz nieszczelne okna? stara stolarka?
@gasu_kurobikari: wy mieszkacie w jakiś 100 letnich lepiankach z gówna, że nie macie żadnej izolacji w oknach? xD
@kwanty: a u mnie zielono bo jest coś takiego jak wodociąg, zaś do kwiatków nawet taki ogrodniczy nept jak ja, dzięki donicom z podwójnym dnem, może je utrzymać.
A te opowiastki o trzymaniu ciepła to bredzą tylko ci, którym w chacie potem grzyb wychodzi, bo nie wietrzą i siedzą przy zamkniętych oknach, a nawiewniki to chyba mają zaklejone.
@Kryspin013 tak tak oski. Jak się mieszka u mamusi z tatusia opłacających ogrzewanie to nie wiesz że
@gasu_kurobikari: no chyba jednak nie, jak boisz się gdy w sierpniu nocą temp spada do 15 °C xD
@gasu_kurobikari: Nie ma to jak kłócić się z samym sobą, bo nikt czegoś
@tellet: U mnie w regionie jest zakaz podlewania wody z wodociągów. Woda jest ze studni głębinowych i można jej używać tylko do celów bytowych, inaczej zwyczajnie zabraknie do celów bytowych. Witaj w czasach globalnego ocieplenia... suszy...
@gasu_kurobikari: dalej ty, bo przyszedłeś do wątku, nie masz pojęcia na co odpisujesz i piszesz bzdury.