Wpis z mikrobloga

Czemu jesteście takie grube?

@Bardzo_Suabe_Rymy: Nie dość, że są grube to jeszcze śmierdzą, nie dbają o higienę osobistą, słabo gotują i oglądają tureckie seriale marząc o Buraku na białym koniu, że już nie wspomnę o nie praniu bielizny czy chodzeniu w najtańszych ciuchach ze szmateksów taki obraz matki polki
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: zgadzam się, nawet nie trzeba aplikacji i konkretnego liczenia. Wystarczy ogólnie liczenie, na przykład 100 gramów ryżu to 340 kalorii. Człowiek zazwyczaj ma dzienną ilość kalorii 2200 -2500 z średniego wzrostu. Wystarczy też odszukać w sobie zdrową dietę. Ja nie zjadam od bardzo dawna żadnych słodyczy, bardzo rzadko fastfody, nie piję napojów gazowanych ( cukier) . Nie używam żadnych dodatków typu majonezu, musztardy, ketchupu. Nie daje cukru to kawy
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: mówi się to że ludzie którzy noszą piłkę lekarską, jak ktoś jest mocno gruby. Ja kilka miesięcy temu na cały rok zrezygnowałem nawet z pieczywa ( chleb ) ale powróciłem to chleba ale bardzo, bardzo dawno zrezygnowałem z masła, czyli kolejny dodatek do jedzenia
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: ja zrezygnowałem od bardzo dawna że słodyczy, po prostu nie lubię słodkiego. Choć trochę powróciłbym to fastfodów . Bo ostatniego kebaba to chyba jadłem siedem lat temu. W tym roku to dwa pizzy tylko zjadłem. Poprzednich rokach to pizzy unikałem. Ale jak napisałem mało ruszam się, więc może lepiej nie. Też powróciłem to zupek z proszku a od kilku lat nie jadłem żadnej tej chemii. Nie pale papierosów, a-----l
  • Odpowiedz
@puddin: 5 minut to dla amatorów, ja jako doświadczony przeznaczam na to może ze 3 minuty dziennie
Apka Yazio premium (około pięć dych rocznie) - zaczytuje info z kodów kreskowych przez aparat, wyszukuje szybko produkty przez własną wyszukiwarkę i zapamiętuje własne przypisy

Da się, ale trzeba nie być leniwą polską kluchą
BardzoSuabeRymy - @puddin: 5 minut to dla amatorów, ja jako doświadczony przeznaczam ...

źródło: 1000007704

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: Czego nie zrozumiałeś w "nie jestem gruba"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chcesz mi powiedzieć, że wprowadzenie przepisu, ważenie składników i jeszcze dzielenie posiłków na kilka porcji jak się nie jest samotnym wykopkiem, to 5 minut dziennie?

Może jak codziennie jesz woreczek ryżu i pierś kurczaka ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: Jeżeli gotujesz samemu to liczenie kalorii jest praktycznie niewykonywalne. Jak byłem na dosyć restrykcyjnej diecie, to na prawdę potrafiło zejść bite pół godziny albo więcej dziennie, żeby znaleźć wartości odżywcze, pomierzyć i to wszystko policzyć, bo na gotowcu to może i są ładnie rzeczy wypisane, ale znalezienie czegokolwiek np. o tym ile makro ma średnio jaka część wieprzowiny (karczek, szynka, polędwica itp), ważenie wszystkiego co wlatuje do zupy jeżeli
  • Odpowiedz
@Rachey: dobrze, że takie właśnie komentarze zignorowałem w maju 2024 roku i przez ponad rok zszedłem z 80 do 69 kg używając tej apki przez kilka minut dziennie (też sam sobie gotuję) i sporadycznie biegając

Jak ktoś się sra o każdą cyferkę to może sobie siedzieć w apce i godzinę, wyliczając kąty i pierwiastki z polędwicy, ale nie o to w tym wszystkim chodzi
  • Odpowiedz
@Bardzo_Suabe_Rymy: No popatrz, a ja bez apki zszedłem z 95 do 80 i to bez biegania.
Jak ktoś lubi walić konia do cyferek to śmiało, ja znam ciekawsze zajęcia - apki są całkowicie zbędne do odchudzania.
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: od braku większej muskulatury się nie choruje, a nadwaga lub otyłość to wrota do różnych chorób i schorzeń
Przez brak muskulatury nie irytuje się nikogo siedząc obok w samolocie, a grubasy zawadzają i śmierdzą

Nawet nie próbuj porównywać
  • Odpowiedz