Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +323
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +104
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

źródło: temp_file4172019214064412766
Pobierz@Barte_q: dacia sandero 2024, właśnie zrobiłem 4k po Europie, w tym po Alpach w Austrii i karpatach w Rumunii, obłożony rowerami na haku i kupa sprzętu kempingowego na bagażniku dachowym. Wyjeżdżając na górę transfăgărășan wcześnie rano zjeżdżali mi z drogi bo jechałem
źródło: 1000016347
Pobierz@DRESIARZZ: Kupiłem w 2015 Logana 1.6 MPI (wersja deluxe wyposażenia) 10 letniego jako pierwsze auto. W 3 lata zrobiłem ~45k km i poza tym, że musiałem zrobić hamulce, układ kierowniczy, alternator wymienić i akumulator to NIC nie działo się z silnikiem. Odpadała karoseria, bo ruda się wdała mocno, ale silnik i skrzynia nadal bez problemu działały. Niestety
W tym wyposażeniu brakowałoby mi tylko klimatyzacji no i automatu bo zakładam że tego tu nie uświadczy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dacia to chyba jedyny producent który w standardzie nie daje klimy
Skonfigurować taką bez klimy to się trzeba postarać
@Barte_q: jechałem dużo lepszymi samochodami w różnych miejscach np z wypożyczalni po Ameryce, po pustyni do strefy 51 i po górach w Kalifornii. Może nawet więcej zrobiłem km.
Jechało się lepiej? Nie wiem, więcej mocy zauważa się tylko czasami przy przyspieszaniu 2 razy na trasie. Wygodniej? Mając 2 metry wzrostu
źródło: 1000016348
Pobierz@stara_biauka_ XD typowe myślenie biedaka, że nowe to lepsze. I jeszcze to porównywanie najbiedniejszej marki Dacii do BMW, które w swojej ofercie ma modele ze światowej topki XD
Nie mamy o czym rozmawiać, dla ciebie auto musi być "prestiżowe". C---a ma znaczenie dla ciebie, że np silniki w dacii zostały zrobione przy współpracy z nissanem i mercedsem, bo zawsze jakoś odbijesz piłeczkę i na końcu zostanie brak prestiżu. Logo na
@stara_biauka_: XDDDDD
Nawiewy widzę w opcji jeszcze nie wykupione :)
@donatien-de-sade: kto jest większym biedakiem, gość z w 10 letnim bmw za 40k, czy gość z nową dacia za 100k?
I myślisz, że jak pożyczysz nowe bmw w leasingu na parę lat, którego potem nie wykupisz, bo drogo, to jesteś bogatszy od kogoś,
źródło: Bez tytułu
Pobierz@stara_biauka_: w czym lepsza? XD
Bo szczerze mówiąc całe życie jeżdżę tą legendarną "starą klasą premium" i nie dość, że nigdy nie miałem większej awarii to latam sobie autkiem w komfortowych warunkach i nigdy nie doznałem czym jest to "wypierdzenie", mimo realnych przebiegów 400-500+ tysięcy km w takich autach. Może mnie uświadomisz? Raz dostałem zastępcze renault clio,
Właśnie wszedłem w konfigurator, Sandero w wersji essential nie ma klimy, droższy stepway już ma,
Coś teraz nie mogłem znaleźć konfiguratora do elektrycznego springa ale jak miesiąc temu patrzyłem to podstawowa wersja nie miała klimy, jogger widzę że ma, jakiś czas temu jak patrzyłem to można było go skonfigurować bez klimatyzacji