Wpis z mikrobloga

no nie do konca, te wszystkie gowno wozy z segmentu C nadają sie do przejechania 20km z pracy do domu, przy długich trasach już nie jest tak sympatycznie.

@Barte_q: dacia sandero 2024, właśnie zrobiłem 4k po Europie, w tym po Alpach w Austrii i karpatach w Rumunii, obłożony rowerami na haku i kupa sprzętu kempingowego na bagażniku dachowym. Wyjeżdżając na górę transfăgărășan wcześnie rano zjeżdżali mi z drogi bo jechałem
Izanagi013 - >no nie do konca, te wszystkie gowno wozy z segmentu C nadają sie do prz...

źródło: 1000016347

Pobierz
  • Odpowiedz
podobnie silniki w starszych Daciach, 1.6 od Renault nie do zdarcia, prosty niezawodny

@DRESIARZZ: Kupiłem w 2015 Logana 1.6 MPI (wersja deluxe wyposażenia) 10 letniego jako pierwsze auto. W 3 lata zrobiłem ~45k km i poza tym, że musiałem zrobić hamulce, układ kierowniczy, alternator wymienić i akumulator to NIC nie działo się z silnikiem. Odpadała karoseria, bo ruda się wdała mocno, ale silnik i skrzynia nadal bez problemu działały. Niestety
  • Odpowiedz
@Bolerro no i legancko, tylko pajonierka zamontować i elo, w sumie to dali chociaż głośniki czy to też trzeba samemu ogarnąć?

W tym wyposażeniu brakowałoby mi tylko klimatyzacji no i automatu bo zakładam że tego tu nie uświadczy ( ͡º ͜ʖ͡º)

Dacia to chyba jedyny producent który w standardzie nie daje klimy
  • Odpowiedz
no to teraz przesiądź sie do auta z wyzszej półki i zrob ten sam dystans, wróć tutaj i sie wypowiedz.

@Barte_q: jechałem dużo lepszymi samochodami w różnych miejscach np z wypożyczalni po Ameryce, po pustyni do strefy 51 i po górach w Kalifornii. Może nawet więcej zrobiłem km.
Jechało się lepiej? Nie wiem, więcej mocy zauważa się tylko czasami przy przyspieszaniu 2 razy na trasie. Wygodniej? Mając 2 metry wzrostu
Izanagi013 - >no to teraz przesiądź sie do auta z wyzszej półki i zrob ten sam dystan...

źródło: 1000016348

Pobierz
  • Odpowiedz
nie przejmuj sie. Lepsza nowa dacia niż wypierdziane bmw albo audi z przebiegiem 200 tys km. Nowy to nowy!

@stara_biauka_ XD typowe myślenie biedaka, że nowe to lepsze. I jeszcze to porównywanie najbiedniejszej marki Dacii do BMW, które w swojej ofercie ma modele ze światowej topki XD
  • Odpowiedz
@Barte_q: typie k---a, mówiłeś klasę wyżej, a nie luksusowym autem xD Ta konkretna Kia jest klasę wyżej pod każdym aspektem xD a ty o pitolisz o całej marce.
Nie mamy o czym rozmawiać, dla ciebie auto musi być "prestiżowe". C---a ma znaczenie dla ciebie, że np silniki w dacii zostały zrobione przy współpracy z nissanem i mercedsem, bo zawsze jakoś odbijesz piłeczkę i na końcu zostanie brak prestiżu. Logo na
  • Odpowiedz
XD typowe myślenie biedaka, że nowe to lepsze. I jeszcze to porównywanie najbiedniejszej marki Dacii do BMW, które w swojej ofercie ma modele ze światowej topki XD

@donatien-de-sade: kto jest większym biedakiem, gość z w 10 letnim bmw za 40k, czy gość z nową dacia za 100k?
I myślisz, że jak pożyczysz nowe bmw w leasingu na parę lat, którego potem nie wykupisz, bo drogo, to jesteś bogatszy od kogoś,
  • Odpowiedz
Lepsza nowa dacia niż wypierdziane bmw albo audi z przebiegiem 200 tys km

@stara_biauka_: w czym lepsza? XD
Bo szczerze mówiąc całe życie jeżdżę tą legendarną "starą klasą premium" i nie dość, że nigdy nie miałem większej awarii to latam sobie autkiem w komfortowych warunkach i nigdy nie doznałem czym jest to "wypierdzenie", mimo realnych przebiegów 400-500+ tysięcy km w takich autach. Może mnie uświadomisz? Raz dostałem zastępcze renault clio,
  • Odpowiedz
@Izanagi013: pisząc z "wyzszej półki" nie mialem na mysli o segment wyzej, skoro dla Ciebie E-klass to prestizowe auto to faktycznie nie mamy o czym rozmawiac ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@RozowaZielonka co

Właśnie wszedłem w konfigurator, Sandero w wersji essential nie ma klimy, droższy stepway już ma,

Coś teraz nie mogłem znaleźć konfiguratora do elektrycznego springa ale jak miesiąc temu patrzyłem to podstawowa wersja nie miała klimy, jogger widzę że ma, jakiś czas temu jak patrzyłem to można było go skonfigurować bez klimatyzacji
  • Odpowiedz
@Bolerro okropnie mi się one nie podobają. Plastik w środku wygląda jak z Temu, ale podobno naprawdę mało awaryjne samochody. Niechaj służy dobrze latami.
  • Odpowiedz