Wpis z mikrobloga

@Amicia: przecież pracodawca może nie zgodzić się na urlop w jakimś okresie, a niektóre firmy robią tak, że całe zamykają się na 2 tygodnie i wszyscy mają urlop w tym samym czasie, czyli wtedy, kiedy pasuje wszystkim, a to oznacza, że część osób będzie niezadowolona, bo nie da się każdemu tak dogodzić.
Firmy, w których możesz wziąć urlop wtedy, kiedy chcesz to nie jest coś oczywistego i moim zdaniem dobrze,
  • Odpowiedz
@Amicia: Kto kiedyś pracował w takim januszeksie ten się nie śmieje. Mnie kiedyś “poproszono” żebym zadzwonił do kolegi do którego szedłem na ślub czy da radę przełożyć termin bo jest zamknięcie kwartału i dużo pracy XD
  • Odpowiedz
@w3n5zu: to wtedy leci lewe l4, ale lepiej wybadać wcześniej w firmie jak reagują na urlopy, bo gdy po odmowie dasz l4 to pozostanie niesmak. Chociaż spotykałem się z takimi sytuacjami, w których ktoś tak robił.
  • Odpowiedz
@Amicia mój janusz u-------a premie za kazdy dzien urlopu i mimo ze to niezgodne z kodeksem to jak mu kierownicy zwrócili uwage to powiedzial ze moze calkiem zabrac premie jak sie nie podoba wiec kazdy siedzi z mordą na kłódke. Just kołchoz things
  • Odpowiedz
@abwgd w dunskiej firmie ide do hr wypisuje kwit i przyjmuja do wiadomości, chorobowe? Dzwonie mowie ze zle sie czuje i wystarczy do 5 dni nawet lekarza nie musze ogladać, system rotacyjny? " Wal smialo,nam na ręke" a moze chcesz wybrac 3x12h+4 w czwartek? Prosze bardzo, co tydzien dlugi weekend.
I to jest elastyczny czas pracy a nie oranie po 16h za ta sama stawke w listopadzie z powodu janusza chorych
  • Odpowiedz
@CybernetycznyMozgKorwina: ale tak jest w całej Danii, czy w tej konkretnej firmie? Bo mogłeś akurat tak trafić.
Co do długości urlopu w Polsce to ciekawi mnie, co tak zwani wolnościowcy gadaliby, gdyby taki menzen wprowadził im swoją wizję i nagle okazałoby się, że paróweczkowy raj znika, bo przecież trzeba robić dla pana przedsiębiorcy,a kto nie pracuje ten nie zarabia xd

Nie wczytywałem się w kodeks to nie wiem, czy koniecznie
  • Odpowiedz
@Moderacja: To była kwestia z filmu, który nie jest od 18 lat. To !@#$% co wolno jak nic nie wolno? Tak wolno? 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
  • Odpowiedz
@Bumbala: a może rozwiązał jakiś problem w danym miesiącu, z którym firma sobie nie radziła, a może był najwydajniejszy z całego zespołu?
Premie są różne i jeśli, np. ktoś ma premię za frekwencję i premię uznaniową, to jak jest janusz biznesu to u-------i całą, bo tak chce. Januszy w Polsce jest w p---u i jeszcze trochę, a potem się dziwuą, że mają dużą rotację, albo nieprzychylne opinie na goworku.
  • Odpowiedz
@abwgd: no to przecież jak był pół miesiąca i zrobił coś jeszcze dodatkowo korzystnego to np ode mnie by dostał za pół miesiąca i to co było obiecane dodatkowo. I tam w pierwotnym poście było, że odlicza za dni urlopu. Ta premia urlopowicza należy się tym którzy go zastępują. Tak jak i przy chorobowym.
  • Odpowiedz
@Bumbala: spoko, robiłem kiedyś w takim p---------u, że szefunciu tak samo wszystko naliczał. I nie zgadniesz, ale nawet jak przyjechał jakiś serwis z zewnątrz to mówili, że nigdy takiego skąpca nie widzieli.
Typ się martwił o opinie klientów, ale pracowników można mieć w dupie.
czy to dobra praktyka?
To każdy sam sobie musi odpowiedzieć.
  • Odpowiedz