Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 39
@KIaudik wielokrotnie zwracałem uwagę, że demagog nie raz sam manipulował swoim sprawdzaniem faktów.
A tutaj proszę jaki jasny przykład. Szłapka manipulacja ,Biejat prawda.
Czyżby Demagog był stronniczy?
Ps. Przypomnę niektórym jak Stanowskiego z początku Kanału Zero ogłaszali pierwszym, niezależnym dziennikarzem RP
  • Odpowiedz
  • 1
@mexxl: ja znam sekret demagoga, odnosnie kilku ich ludzi fact checkerow, ktorzy sami rozprowadzali propagande pisowska w internecie pod sowim nazwiskiem. xD
  • Odpowiedz
@KIaudik
- 56% społeczeństwa, czy 56% ankietowanych w jakimś sondażu?
- ".. twierdząc, że Polacy jej nie chcą" - wystarczy znaleźć dwóch Polaków i to stwierdzenie jest prawdziwe. Wystarczy Nawrocki i Batyr.

*zweryfikowano przez Demosrok
  • Odpowiedz
  • 1
@z_kim_ja_gadam ta.... Wyborcza Nawrockiego a matematyka obca.
36,12 % uprawnionych (czyli trochę ponad 1/3) zagłosowało na Karola Nawrockiego — to procent wyliczony względem całkowitej liczby uprawnionych.
Kolejne 35,51 % uprawnionych faktycznie poszło do urn, ale zagłosowało na Rfała
28,37 % uprawnionych w ogóle nie brało udziału w głosowaniu.
A to tylko ludzie uprawnieni do głosowania słyszałem że PiS chce razem z konfederacją obniżyć wiek do 16 lat( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@KIaudik: Biejatowa (i cała Lewica) jest tak samo pewna, że większość społeczeństwa jest za liberalizacją prawa aborcyjnego, ale jednak nie chciała referendum jak to proponował Hołownia

• Odpowiedz
@mexxl a gdzie ja coś o wyborach pisze i poparciu? Odnsze się wprost do tego co jest napisane na obrazku, więc przeczytaj i jedno i drugie jeszcze raz.

Jak demagog chce komuś wytykać manipulacje, to sam musi być czysty i precyzyjny, bo inaczej to hipokryzja.
  • Odpowiedz
twierdząc, że Polacy jej nie chcą" - wystarczy znaleźć dwóch Polaków i to stwierdzenie jest prawdziwe. Wystarczy Nawrocki i Batyr.

@z_kim_ja_gadam
Wystarczy ja i sasiad i mozna powiedzieć, że polacy chca wiatraków
  • Odpowiedz
@KIaudik: 56% czyli ponad połowa obywateli chce i skoro pisowcy tacy demokraci powinni uszanować wolę ludu. To już nie, że tusk niemiec chce to przyklepać na zlecenie Berlina #pdk ale lud chce wiatraków. Pisowcy zapędzeni w kozi róg
  • Odpowiedz
@KIaudik czemu to jest jako prawda jak nie badali społeczeństwa tylko co najwyżej w jakimś sondażu wyszło te 56 procent. Precyzyjnie powinni to klepnac jakio manipulacja.
Przy czym prezydent też niczego nie sprawdzał tylko w ciemno rzucił że niby jej ludzie nie chcą
  • Odpowiedz
@KIaudik: Akurat z tym ile % popiera a ile nie to mogą sobie darować i jedni i drudzy,
Załóżmy, że 5% populacji ma nazwiska na literę M.
Zróbmy głosowanie by majątek ludzi z nazwiskami na literę M podzielić pomiędzy pozostałych. Jeżeli ZA będzie ponad 50%, to ok, można ich okraść, tak?
  • Odpowiedz
@Leniek: i co w związku tym? Wypowiedź biejat bazuje na sondażu ibrisu, który jak wiemy dawał 65% szans na zwycięstwo trzaskowskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
56% czyli ponad połowa obywateli chce

@JasnyBanan: zależy kogo pytali. Jeśli np. zapytasz Polaków mieszkających we wsi, czy przeszkadza im miejski hałas, to odpowiedzą, że nie. I dostaniesz info, że ponad 50% Polaków nie ma problemu z hałasem.

Manipulacja? Owszem. Ale tak działa statystyka. Trzeba umieć dobierać grupę badaną.
  • Odpowiedz