Wpis z mikrobloga

@kropla_bez_kitu_benc: a najciekawsze zaraz będzie jak uśmiechnięci będą pisać że dobrze bo i tak nie piją, nie palą, nawet autem nie jeżdżą. Najgłupsze jest to że zacznie się błędne koło, przychody zaczną dziwnie spadać bo ludzie przejdą na bimberek, będą powstawać jak grzyby po deszczu meliny. Czemu u nas nie może być normalnie, pieniądze leżą wystarczy np opodatkować marihuane, zniknie szara strefa, a i nawet powinny być ubezpieczenia na hulajnogi
  • Odpowiedz
nawet autem nie jeżdżą.

@ardianwhite: Odnośnie samochodów, co nie. To pamiętam jak swojego czasu całkiem spora część wyborców uśmiechniętych potrafiła pisać w internecie wręcz się chwalić posiadaniem 2 samochodów jednego do miasta a drugiego w trasę pisząc, że każdy tak powinien przy jednoczesnym narzekaniu na brak miejsc parkingowych xD
  • Odpowiedz
Czemu u nas nie może być normalnie, pieniądze leżą wystarczy np opodatkować marihuane, zniknie szara strefa, a i nawet powinny być ubezpieczenia na hulajnogi elektryczne ( uważam że powoli robi się plaga, ostatnio przywalił we mnie dzieciak, na szczęście lekko nic mu się nie stało, auto leciwe tylko zarysowane na zderzaku)

@ardianwhite: +1 Tym bardziej, że na tych hulajnogach zwyczajnie jeżdżą bardzo często zbyt szybko po chodnikach ludzie którzy nawet
  • Odpowiedz
@kropla_bez_kitu_benc: ja już nie mogę tej polityki słuchać. Ciągle spiny, wykop i X to są dwa różne światy. Dziś Tusk dobry bo podwyższa podatek na a-----l ale nie wspominacie, że podatek cukrowy też w górę. Podatek który był krytykowany szeroko na wykopie i przez KO też.

To samo sytuacja z dronem i każda inna. Każda strona ma swój spin, tego sie już słuchać nie da. Współczuje ludziom którzy interesują się
  • Odpowiedz
Oho, zaczyna się stękanie na podwyżki podatków - zły Tusk zabiera polakom a-----l

@kropla_bez_kitu_benc: To że PiS podnosił to znaczy że teraz KO też ma podnosić. Sam głosowałem na Koalicję głównie dlatego że mieli skończyć z powszechnym rozdawiennictwem i przestać podnosić podatki.
I co? G---o, nadal jest tak samo.

zły Tusk zabiera polakom a-----l

Ja widzę że największe poruszenie jest po podniesieniu najgłupszego podatku jaki wprowadził PiS czyli, podatek cukrowy
  • Odpowiedz
@MatemXVI: Zacznijmy od tego, że każdy ale to absolutnie każdy kto porównuje cenę benzyny za jednych i drugich nie uwzględniając kluczowego czynnika tj ceny baryłki ropy to jest je*anym debilem.
W 2022gim cena za baryłkę wynosiła 120$ teraz wynosi 67$. Więc prawie 2 razy mniej, a jednak cena benzyny nie jest 2 razy niższa :V
  • Odpowiedz