Wpis z mikrobloga

• 3
@mirko_anonim nie wiem jak wygląda twoje CV, ale moze jednak nie jest pełne? Moze warto przejrzeć czy np nie opisać bardziej szczegółowo twojego doświadczenia.

I kiedy były te czasy gdy rozdawano pracę pod uniwerkiem? Bo chyba sie nie załapałem. Jestem po polibudzie i pół roku szukałem roboty, zeby sie zaczepić po studiach. Takie niestety są realia. Jak ktoś ma szczęście to się załapie, a jak nie to bedzie szukać miesiącami.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-obserwator-72: @Hrjk:

I kiedy były te czasy gdy rozdawano pracę pod uniwerkiem? Bo chyba się nie załapałem.

Pewnie chodziło o oferty praktyk, był jakiś dzień w roku, kiedy firmy mogły przyjść się zareklamować, niektóre coś wspominały o możliwości późniejszego zatrudnienia. Ale nie sprawdziłem, więc nie wiem jaka skuteczność, studia były trudne, już z nauką było ciężko wyrobić, więc sobie nie dokładałem. A później, jak napisałeś, firmy wybrzydzają
  • Odpowiedz
I kiedy były te czasy gdy rozdawano pracę pod uniwerkiem?

@Hrjk: Okolice 2020-2022 zatrudniano kazdego kto oddycha do prac typu "specjalista ds X" za średnia krajowa+. Ten statek juz odpłynał, kto sie załapał teraz sie trzyma kurczowo i nie puści.
  • Odpowiedz