Wpis z mikrobloga

Auto nowe z salonu, ale po gradobiciu i usunięciu wgniotek bez lakierowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zakup byłby po sprawdzeniu przez rzeczoznawcę oczywiście - warto, czy lepiej sobie odpuścić? Rabat jest dość spory od ceny podstawowej.

#motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@trzaichlac69: Tak, wiem, ale auta nie widziałem jeszcze - na razie tylko sprzedawca zapewniał, że robili to przez profesjonalną firmę i zapraszał z czujnikiem lakieru.

Podobno grad obił auta na stocku i importer/producent sprzedał takie egzemplarze dealerowi po rabacie - kto usuwał i w jaki sposób te uszkodzenia, na czyje zlecenie i ile ich było - tego już nie powiedziała. Zapewniała tylko, że nigdzie jest nieodnotowane i stan samochodu jest
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@trzaichlac69: twierdzą że auta nie były lakierowane, tylko wyciągane wgniotki bez lakierowania i wszystko inne jest oryginalne, zachęcają do weryfikacji. Cena 17 procent taniej od podstawowej katalogowej (10 procent taniej od ceny po rabacie na Sierpien), a dzisiaj jeszcze od innego dealera dostałem ofertę na ten sam model po gradobiciu 22 procent taniej (17 procent taniej od aktualnej ceny na sierpień)

Zastanawiam się, czy ta druga, niższa cena, to z powodu
  • Odpowiedz
@k__d: już pisałem trzeba to na żywo zobaczyć. Nie podpalać się. Sprzedawca ci powie wszystko byś się zapalił. Najlepiej na oględziny zabrać długą lampę LED na baterię pod kątem patrzeć na powłokę lakierniczą. Miernik. Widziałem w swoim życiu kilka wałków z ASO również. To jest normalne, że za sprzedaż takiej miny ktoś dostanie dobrą premię. Można koniec końców po oględzinach może jeszcze większy rabat jeszcze negocjować. To jest grą jak
  • Odpowiedz
@k__d mam ceeda sw z 2007 który też zaliczył mocne gradobicie w 2009. Naprawa z ubezpieczenia w aso. Auto wyszło z naprawy jak nowe i do dzisiaj wszystko ok. Także jeżeli wszystko zrobili jak trzeba to nie powinno być problemu.
  • Odpowiedz
@Xarath: można też jakieś informacje prosić?
Jestem mocno zainteresowany tematem i aktualnie przeszukuję Internet w poszukiwaniu dodatkowych danych, a widzę że ludzie mocno napalili się na te auta po gradzie, bo rabat jest faktycznie potężny
  • Odpowiedz