Wpis z mikrobloga

@Kojot2077: dzięki, że wstawiłeś link do tego forum. Nie wiedziałem o jego istnieniu. Jedyne miejsce w polskim internecie w którym do tej pory widziałem możliwość wzajemnego wsparcia to święty tag tutaj. Postaram się dołączyć i dołożyć własną cegiełkę do budowania społeczności opartej o wzjamny szacunek i pomoc.
  • Odpowiedz
@Slowarc: forum jest niszowe, bo przedstawia prawdę o świecie, relacjach, kobietach. Była masa ataków, ale na szczęście przetrwało, w sumie na wykopie zaczęto po latach pisać to co dekadę temu już rozłożono na czynniki pierwsze na BS
  • Odpowiedz
@Kojot2077: jednak po przeczytaniu zasad muszę powiedzieć, że nie brzmi to zbyt dobrze. "Celem jest supremacja", czyli jesteśmy niezadowoleni z niesprawiedliwości świata ale tylko dlatego że to nie my jesteśmy ciemiężycielami obecnie.
  • Odpowiedz
@Slowarc: nie wiem, gdzie ty takie cytaty wyciągnąłeś xD Coś musiało mnie ominąć, albo jakiś większy kontekst lekko prowokujący. Nie kojarzę takiego zapisu, tak zwyczajnie
  • Odpowiedz
@Kojot2077: rozumiem. To jest w tej sekcji powitalnej pod tematem "zasady". Chciałem się zorientować czym to forum jest. Może to żart którego nie zrozumiałem. Zgaduje, że jesteś częścią forum od jakiegoś czasu więc pewnie lepiej wiesz czy duch tego wpisu się tam objawia.
Slowarc - @Kojot2077: rozumiem. To jest w tej sekcji powitalnej pod tematem "zasady"....

źródło: 1000012902

Pobierz
  • Odpowiedz
@Slowarc: przecież to wpis z humorem. Prawie 11 lat jestem na forum. Jest i dowcip i głębsze przemyślenia, jak będziesz chciał tam coś poczytać to to zrobisz i wyrobisz swoje własne zdanie, ale zapewniam cię, że tam nikt nie planuje małpiej, żółtej czy białej supremacji
  • Odpowiedz
@Szyderczak: Bo ludzka natura jest zepsuta i okrutna. Większość ludzi kieruje się bezwzględnie pojmowanym własnym, krotkoterminowym interesem. Z darwinistycznego punktu widzenia pogarda dla słabych jest korzystna bo pomaga ich usunąć ze wspólnoty, ich samobojcza śmierć jest nawet korzystna. Z punktu widzenia chrześcijańskiego jest to niedopuszczalne. Zbuje napadający podróżnego byli wzorowymi darwinistami, którzy dbali o swój interes (pewnie mieli powodzenie u lokalnych szmat). Tylko, że inni twardziele z okolicy wyznają te
  • Odpowiedz
@Szyderczak: Żyjemy w czasach, w których nie trzeba ciężko pracować, żeby zarobić pieniądze, w wyścigu szczurów też nie ma obowiązku startować, przebranżowić się można bez kosztownych kursów, wiedza jest na wyciągnięcie ręki. Problemem wielu osób jest niechęć do próbowania nowych rzeczy i negatywne nastawienie, że na pewno się nie uda. Dlatego Polska jest montownią a nie krajem innowacji.

Ostatnio typ mówił że zadaniem mężczyzny jest zrobic tak aby jego żona
  • Odpowiedz