#kiszak Na streamie Snakeitera dowiedziałem się, że Zaaif bierze wszystko, co Kanał Kiszaka zarabia z reklam. Więc pamiętajcie o tym za każdym razem, kiedy rumun chwali się zarobkami na yt ( ͡°͜ʖ͡°)
Zaaif bierze wszystko, co Kanał Kiszaka zarabia z reklam.
@Huptys: nie ma c---a, niemożliwe poza tym kiszak jak wyjaśniał lewaka mówił że on daje JEMU zarobić kilka tysięcy za jeden film, a nie zaaifowi a druga sprawa dopiero oglądaliśmy shoty jak kiszak mówi ze dywersyfikuje swoje przychody i zarabia glownie z YT a nie z twitcha
@Huptys: ostro wjechał w tego kiszaka XD Wydaje mi się że snakeiter jest dobrze poinformowany w sytuacji Kiszaka i na pewno wie więcej ode mnie w tym temacie ale nie wyobrażam sobie żeby zaaif brał 100% pieniędzy kiszaka i mu wydzielał od tego kawałeczek. To mi się w pale nie mieści. Co, zaraz się okaże że kiszak to projekt zaaifa? On robi sklep, kanał i wszystko a kiszak tylko mordą
@Huptys: Montowanie? O czym on mowi? To jest zwykle wycinanie fragmentow gdzie kiszak p---------a komus konent i wklejanie na YT. Tam nie ma żadnego montażu, zwykle ctrl c ctr v.
@Vezz: Myslisz ze tak łatwo jest zaznaczyć początek w którym kiszak zaczyna oglądać film i koniec, potem to wyciąć, co pare minut zrobić zbliżenie na mordę kiszaka i dorobić do tego miniaturkę od szablonu składającą się z 3 elementów? ( ͡º͜ʖ͡º)
Jak zaaif nie jest głupi to mu to powinno zajmować bardzo niewiele czasu, a nie bardzo dużo czasu.
@ActiveekHere: @Vezz a montaż filmu trwającego 1-2h albo więcej w programie wykonuje się w 5 sekund i wcale nie trwa godzinami bo przecież używa komputera kwantowego i film na youtube też uploaduje się w sekundę
@Vezz: ale wiesz, że program montujący i renderujący tak długi film nie robi tego w 5 sekund? Nawet jeśli posiada jakiś najnowszy sprzęt z rtx 5080 i najnowszym intelem to nie jest to takie szybkie jak ci się wydaję. Więc dochodza tutaj koszty samego sprzętu i koszt prądu na montaż oraz strata czasu bo podczas montazu PC jest bezużyteczny do innych czynności. Tak samo upload samego filmu na youtube to
@alala-lalala: Czlowieku, niezaleznie ile czasu mu zajmuje download,upload czy cokolwiek innego. On zaznacza,wycina i wstawia na YT. W trakcie przesylania moze robic 2137 innych rzeczy. Typ wykonuje pare klikniec i koniec roboty.
@ActiveekHere: nie musi się gapić w ekran ale jeśli komp renderuje godzinami czy całymi dniami te filmy to potrafi zżerać tyle samo prądu co jakby grał przez te kilka godzin w gry. Jeśli używa najnowszego sprzetu to taki PC potrafi wyciągać 500 W na godzinę. Nie macie pojęcia o montowaniu nawet tak prostych ale długich filmów jeśli myslicie, że to się robi wszystko automatycznie, 2-3 kliknięcia a komputer to montuje
@alala-lalala czyli czas pracy zaaifa nie liczymy wtedy kiedy on siedzi przy kompie i klika wytnij i wklej tylko czas jego pracy liczymy wtedy kiedy drugi komputer chodzi i renderuje film a on w tym czasie chociażby jeździ w parku na deskorolce?
@Huptys: no tak to prawda, przynajmniej tak kiszaka mówił. Że kanał yt leżał odłogiem i nic tam się nie działo i zaaif wjechał z propozycją, że ogarnie yt, hajs z yt zgarnia on a kiszak ma popularniejszy kanał na ttv (bo ttv nie ma żadnej promocji, więc jedyna opcja dla małego kanału ttv to wrzucać filmy na yt i przerzucać ludzi z yt na ttv). Teraz wydaje się to niedorzeczne
@alala-lalala: na przeciętnym komputerze film renderuje się podobną ilość czasu, ile trwa - i mam na myśli docelowy materiał, a nie źródło. Więc jeśli wycina sobie 15 minut ze streama, to renderuje mu się około 15 minut. Tak przynajmniej to działa u mnie w darmowej wersji Da Vinci Resolve. A jak ma top CPU i GPU, to w zależności od używanego softu może ten czas znacznie skrócić. Tym bardziej, że
Oczywiście jeżeli Wężojad mówił prawdę (ʘ‿ʘ)
źródło: obraz_2025-08-19_155812734
Pobierz@Huptys: nie ma c---a, niemożliwe
poza tym kiszak jak wyjaśniał lewaka mówił że on daje JEMU zarobić kilka tysięcy za jeden film, a nie zaaifowi
a druga sprawa dopiero oglądaliśmy shoty jak kiszak mówi ze dywersyfikuje swoje przychody i zarabia glownie z YT a nie z twitcha
https://streamable.com/btsj76
Wydaje mi się że snakeiter jest dobrze poinformowany w sytuacji Kiszaka i na pewno wie więcej ode mnie w tym temacie ale nie wyobrażam sobie żeby zaaif brał 100% pieniędzy kiszaka i mu wydzielał od tego kawałeczek. To mi się w pale nie mieści.
Co, zaraz się okaże że kiszak to projekt zaaifa? On robi sklep, kanał i wszystko a kiszak tylko mordą
@Vezz: Myslisz ze tak łatwo jest zaznaczyć początek w którym kiszak zaczyna oglądać film i koniec, potem to wyciąć, co pare minut zrobić zbliżenie na mordę kiszaka i dorobić do tego miniaturkę od szablonu składającą się z 3 elementów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak zaaif nie jest głupi to mu to powinno zajmować bardzo niewiele czasu, a nie bardzo dużo czasu.
Prawda, zaznaczenie fragmentu i wyciecie zajmuje mniej niz 5 sekund
Czlowieku, niezaleznie ile czasu mu zajmuje download,upload czy cokolwiek innego. On zaznacza,wycina i wstawia na YT. W trakcie przesylania moze robic 2137 innych rzeczy. Typ wykonuje pare klikniec i koniec roboty.
Teraz wydaje się to niedorzeczne