Aktywne Wpisy

Piter1489 +337
Jej rodakom np. trafiło się, że mogą zostać rozerwani na froncie przez granat zrzucony z drona ze styropianu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 1000011958
Pobierz
kaczoor +153
źródło: temp_file3894560270093818920
Pobierz

Przytoczona przez szanowanego przedsiębiorcę @brokenik sytuacja była już podnoszona zarówno przez beneficjentów, jak i innych operatorów w czasie naboru do tego przedsięwzięcia, przytoczę informację z oficjalnego FAQ, które można znaleźć na stronie: https://www.gov.pl/web/cppc/inwestycja-c111-zapewnienie-dostepu-do-bardzo-szybkiego-internetu-na-obszarach-bialych-plam-1-nabor-uruchomiony
Zatem taki adres, mimo iż został objęty dofinansowaniem, jest barierą inwestycyjną, co potwierdza załącznik do umów, jakie zawierają beneficjenci: https://www.gov.pl/attachment/b4b8a42f-9dd1-4244-a5a1-805947fd829b. Zatem taki adres zostanie wskazany jako bariera inwestycyjna, nie zostanie zrealizowany i nikt za niego nie dostanie pieniędzy.
W razie czego proszę też zwrócić uwagę na datę rozporządzenia Ministra Cyfryzacji w informacji z FAQ.
#aferakpo #kpo
źródło: image
Pobierzźródło: 1000027853
PobierzNa przyszłość sugeruję, gdzieś na górze dać krótkie podsumowanie wpisu, ludzkimi słowami, bez slangu branżowego, np tak jak powyżej (popraw jak źle zrozumiałem)
To co napisałeś jest tylko częściowo racją. Poza SIDUSISem głównym przedmiotem do opracowania były oczywiście też poprzednie raportowania które jak się nie mylę robimy od 2015
źródło: Zrzut ekranu z 2025-08-18 09-40-37
PobierzJakby nie można tego było wytłumaczyć łopatologicznie. Sam mam dość wąską specjalizację gdzie dużo ludzi myśli, że wie o co chodzi i nigdy problemu z wytłumaczeniem bez branżowych skrótów myślowych czy określeń nie mam. Zastanawiam się czy ludzie robią to specjalnie
W najnowszych naborach nie ma już wymogu realizacji 100% adresów objętych dofinansowaniem, więc beneficjenci
@brokenik: nie wróci, w najnowszych naborach pojawiają się adresy, których szacowany koszt podłączenia nie przekracza 16 500 zł. Adresy, które mogły kosztować więcej zostały usunięte z listy.
@brokenik: nikt nie siedzi
@brokenik: dzisiaj nikt nie chce albo jest pusta działka, jutro się ktoś wybuduje albo sprzeda nieruchomość i ktoś będzie internet chciał. Te sieci by w ogóle nie powstały, gdyby miały być budowane tylko do właścicieli nieruchomości, którzy zadeklarują się, że będą korzystać z internetu. Dlatego ich budowa jest dotowana bo z
@Drmscape2: Chyba nie rozumiesz tego co piszesz. Przykład z życia. Zgłasza się do nas klient z chęcią podłączenia. Ma słup na posesji Tauronu i do tego z mufą dostępową.
Jakoś nie przekonuje mnie "wyceny powstały z użyciem branżowych narzędzi". Typowy slogan do tłumaczenia kosztow zawyżonych X razy.