Wpis z mikrobloga

#aferakpo #kpo

Myślicie, że afera związana z HoReCa to mało. To teraz trzymajcie się stołka. Zajmuje się od lat sieciami światłowodowymi i buduje ich w swoim rejonie od lat "KOMERCYJNIE" i teraz patrzcie na to. Na stronie Internet.gov.pl możecie sobie sprawdzić jak wyglądają dotacje na poszczególne adresy i ... w adresie gdzie mamy klientów pojawiają się wartości przeznaczone dla beneficjenta KPO.

32500zł za podłączenie... budynku który jest od lat w zasięgu światłowodu.
19500zł za podłączenie pawilonu handlowego który też jest już w zasięgu światłowodu itd.
21500zł za podłączenie kościoła albo pustostanu itd. itp.

Na terenie całego regionu te dotacje idą w miliony. Sprawdźcie u siebie jak to wygląda. #polityka
brokenik - #aferakpo #kpo

Myślicie, że afera związana z HoReCa to mało. To teraz trz...

źródło: Zrzut ekranu z 2025-08-18 03-24-54

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Czolo_waw: Ale to na tym polega. Powołuje się spółkę do wybudowania a następnie się ją sprzedaje. Zapewne mówisz o programie 8.4 a nie 8.3 - z 8.3 były dotacje dla gmin dla Internetu dla osób niepełnosprawnych i to był dobry pomysł.
  • Odpowiedz
@dk87: wykop jest zajebisty, ktos mi tu namierzyl firme co dostala srodki, zadzownilem, pogadalem, mam juz oferte przylacza na mailu, ale za 15k. jak zbiore chetnych to bedzie taniej :D teraz tylko przejsc sie po sasiadach o zgode
ja mieszkam w rejonie domow od 1 do 13.. a wiesz czy z narciarskiej nie dalo by sie pociagnac? ( ale tu jest rzeka niestety ). Ale z map wychodzi ze oni
  • Odpowiedz
  • 0
@tomas7 nie no ja patrzyłem na google maps tylko. Potrzeba zdecydowanie wizji lokalnej. Zobacz gdzie najbliżej masz jakiegoś dostawcę na słupie energetycznym i do nich dzwon lub pisz emaila. 15k złotych to sporo. Spytaj się ich co się w tej kwocie mieści. Za 15k złotych można postawić spokojnie 10 słupów lub więcej
  • Odpowiedz
  • 0
@dk87: Myślę, że kompozytów postawisz spokojnie ze 20 sztuk. Teraz na nie jest moda i do lekkiej infrastuktury spisują się wyśmienicie.
  • Odpowiedz