Wpis z mikrobloga

#aferakpo #kpo

Myślicie, że afera związana z HoReCa to mało. To teraz trzymajcie się stołka. Zajmuje się od lat sieciami światłowodowymi i buduje ich w swoim rejonie od lat "KOMERCYJNIE" i teraz patrzcie na to. Na stronie Internet.gov.pl możecie sobie sprawdzić jak wyglądają dotacje na poszczególne adresy i ... w adresie gdzie mamy klientów pojawiają się wartości przeznaczone dla beneficjenta KPO.

32500zł za podłączenie... budynku który jest od lat w zasięgu światłowodu.
19500zł za podłączenie pawilonu handlowego który też jest już w zasięgu światłowodu itd.
21500zł za podłączenie kościoła albo pustostanu itd. itp.

Na terenie całego regionu te dotacje idą w miliony. Sprawdźcie u siebie jak to wygląda. #polityka
brokenik - #aferakpo #kpo

Myślicie, że afera związana z HoReCa to mało. To teraz trz...

źródło: Zrzut ekranu z 2025-08-18 03-24-54

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 45
@brokenik: U mnie na wioskę idzie jakieś 300k. Na rozmowie z mieszkańcami powiedzieli że oni muszą tu zainwestować dlatego też przez 5lat nie można zmienić operatora.

A liczą sobie 150zł za 100 megabitów miesięcznie.
  • Odpowiedz
@brokenik: może nie kpo, ale u mnie w powiecie jakieś 10 lat temu robili światłowód elegancko w ziemi (na wsi, w polach!) do którego nie można się podłączyć xdd twierdzili że to tylko dla firm, szkoda że tam firm nie było i nie ma i nawet jeśli to nie w polach xd do dziś nie ma tego na Geoportalu, także albo coś wojskowego (xd) albo ładny wałek poszedł
  • Odpowiedz
@brokenik: nie mam pojęcie z czego to wynika, ale mojemu kumplowi parę lat temu Orange wycenił dociągnięcie światłowodu na ~70 tys. PLN z drugiego końca ulicy gdzie ok. 30 metrów dalej są już przyłącza, podobnych historii o takich zaporowych cenach przy teoretycznie krótkiej odległości słyszałem jeszcze kilka.
  • Odpowiedz
@brokenik: Ogarniałem temat bo też myślałem że to wałek. Trzeba wchodzić w konkretne sprawy bo u mnie też tak było że podłączenie domu 500k ale przy okazji całą wioskę podłączyli i jest to w jakiś papierach grantowych
  • Odpowiedz
@brokenik: Chciałbym z miejsca podziękować KPO za doprowadzenie internetu moim rodzicom. Najlepszy jest fakt, że gmina musiała wstrzymać budowę chodnika bo zapomnieli, że światłowód mieli puścić xD
Łącznie kładni 2km światłowodu w okolicy dla wszystkich mieszkańców. Chwała temu programowi.

Pierwsze słyszę o budynkach które są w zasięgu. Możesz podać przynajmniej jeden taki lokal by udowodnić, czy może matecki Ci sypnął?
zlodziej_herbaty - @brokenik: Chciałbym z miejsca podziękować KPO za doprowadzenie in...

źródło: obraz_2025-08-18_074054112

Pobierz
  • Odpowiedz